Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 103

Stiati ca... markhor-ul este animalul ...

Stiati ca ...  markhor-ul este animalul national al Pakistanului, venerat de intreaga populatie datorita "sfinteniei" sale? Dupa ce animalul mesteca si regurgiteaza mancarea, elimina pe gura o substanta ca o spuma pe care localnicii o cauta, considerand ca ea poate extrage veninul de sarpe din rani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 409 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista o specie ...

Stiati ca ...  exista o specie de maimute, Rhinopithecus strykeri (in dialectul local este numita "mey nwoah", adica "maimuta cu fata indreptata spre cer") care, atunci cand ploua, sta cu capul intre genunchi, pentru a nu-i intra picaturi de ploaie in nas? In cazul in care nu se fereste, ploaia ii intra in nas si o face sa stranute.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 410 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in America Centrala ...

Stiati ca ...  in America Centrala traieste liliacul Centurio senex, singura specie de liliac cu pielea "ridata", craniu foarte scurt si lat si fata lipsita de blana?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 411 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la nastere Pyura ...

Stiati ca ...  la nastere, Pyura chilensis o creatura bizara care traieste pe coasta pacifica a Americii de Sud este mascul, insa la maturitate devine hermafrodit? In general, reproducerea se realizeaza prin eliberarea spermatozoizilor si a ovulelor in apa din jur, unde are loc fecundarea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 412 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 100 101 102

103

104 105 106 »
«

»