´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 104

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic purcel din lume s-a nascut la ferma Pennywell din localitatea Buckfastleigh, Marea Britanie si face parte din rasa extrem de rara kune kune, originara din Noua Zeelanda? Purcelusul botezat Johnny face parte dintr-un program de selectie genetica initiat in urma cu 10 ani de catre femierul Chris Murray. La inceputul lui 2009, 10 exemplare din rasa kune kune, varianta super-liliputan, s-au nascut perfect sanatosi, ducand numarul purceilor de buzunar la 3000 in intreaga lume. In momentul in care s-a nascut, Johnny impreuna cu 2 frati de-ai sai nu erau mai mari de 15 cm si puteau fi tinuti lejer, toti trei, in palma fermierului. In momentul in care ajung la maturitate, porcii kune kune nu sunt mai mari in talie decat un cocker spaniol si cantaresc intre 50 si 80 de kg. Evident, din punct de vedere economic, acesti purcelusi sunt prea mici pentru a fi exploatati si mancati, dar domnul Murray crede ca kune kune sunt niste animale de companie ideale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 413 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unele insecte precum ...

Stiati ca ...  unele insecte, precum mustele si tantarii, se ajuta de muschii de zbor pentru a misca partile laterale ale corpului. Acest lucru face ca aripile sa vibreze, de aici provine bazaitul sau zumzaitul insectelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 414 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... femela leu se ...

Stiati ca ...  femela leu se ocupa cu vanatoarea in peste 90% din cazuri, in timp ce masculul leu prefera sa doarma sau sa se odihneasca?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 415 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... elefantul este singurul ...

Stiati ca ...  elefantul este singurul mamifer care nu poate sari?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 416 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 101 102 103

104

105 106 107 »
«

»