´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 105

Stiati ca... la nastere Pyura ...

Stiati ca ...  la nastere, Pyura chilensis o creatura bizara care traieste pe coasta pacifica a Americii de Sud este mascul, insa la maturitate devine hermafrodit? In general, reproducerea se realizeaza prin eliberarea spermatozoizilor si a ovulelor in apa din jur, unde are loc fecundarea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 417 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... melcul Volutopsius Scotae ...

Stiati ca ...  melcul Volutopsius Scotae, viermele marin Antonbrunnia, scoicile Thyasira Scotiae si Sorropodon Mackayi sunt cele mai recente specii marine descoperite? Acestea au fost gasite la doar cateva sute de kilometri nord-vest de coasta Scotiei, pe Platoul Rockfall, si se crede ca ar putea dezvolta un intreg ecosistem in jurul lor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 418 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista porci verzi ...

Stiati ca ...  exista porci verzi? Acesti porci sunt inventia unor cercetatori chinezi, care au creat primii porci "stralucitori", lumina verde pe care o emita datorandu-se injectarii de ADN colectat de la meduze. Cercetatorii de la South China Agricultural University, din Guangdong, sustin ca porcii modificati genetic vor trai la fel de mult precum cei normali si vor fi de folos pentru a ajuta la dezvoltarea de medicamente mai ieftine pentru oameni.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 419 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic purcel din lume s-a nascut la ferma Pennywell din localitatea Buckfastleigh, Marea Britanie si face parte din rasa extrem de rara kune kune, originara din Noua Zeelanda? Purcelusul botezat Johnny face parte dintr-un program de selectie genetica initiat in urma cu 10 ani de catre femierul Chris Murray. La inceputul lui 2009, 10 exemplare din rasa kune kune, varianta super-liliputan, s-au nascut perfect sanatosi, ducand numarul purceilor de buzunar la 3000 in intreaga lume. In momentul in care s-a nascut, Johnny impreuna cu 2 frati de-ai sai nu erau mai mari de 15 cm si puteau fi tinuti lejer, toti trei, in palma fermierului. In momentul in care ajung la maturitate, porcii kune kune nu sunt mai mari in talie decat un cocker spaniol si cantaresc intre 50 si 80 de kg. Evident, din punct de vedere economic, acesti purcelusi sunt prea mici pentru a fi exploatati si mancati, dar domnul Murray crede ca kune kune sunt niste animale de companie ideale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 420 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 102 103 104

105

106 107 108 »
«

»