Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 108

Stiati ca... un pinguin imperial-tata ...

Stiati ca ...  un pinguin imperial-tata suporta frigul Antarticii timp de 60 de zile sau chiar mai mult pentru a proteja ouale din care urmeaza sa iasa puii? In toata aceasta perioada el nu mananca nimic si sta in picioare tot timpul. Dupa ce puii ies din oua el ii hraneste cu un lichid special din gat si asteapta ca mama pinguin sa vina sa aiba grija de cei mici.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 429 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai scurta ...

Stiati ca ...  cea mai scurta perioada de gestatie la animale se poate intalni la opossum, care da nastere puilor la numai 12-13 zile de la concepere, iar cea mai lunga perioada este la elefantul asiatic, cu 608 zile, adica peste 20 de luni de gestatie?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 430 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... varsta atinsa de ...

Stiati ca ...  varsta atinsa de o specie de pasari este apreciata la aproximativ 32.000 ani, perioada care se intinde de la aparitia pana la disparitia speciei respective?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 431 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cele mai grele ...

Stiati ca ...  cele mai grele specii de pasari ale globului nostru, azi disparute, au fost Aepyornis din Insula Madagascar, specie la care cele mai mari exemplare probabil ca depaseau greutatea de 430 kilograme, respectiv pasarea Moa din Noua Zeelanda, care atingea 225 kilograme?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 432 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 105 106 107

108

109 110 111 »
«

»