´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 112

Stiati ca... pestii dorm cu ...

Stiati ca ...  pestii dorm cu ochii deshisi intrucat nu au pleoape? Serpii dorm si ei cu ochii deschisi, desi au pleoape, insa acestea sunt sudate si transparente.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 445 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai greu ...

Stiati ca ...  cel mai greu animal din trecutul istoric este o soparla denumita Brachiosaurus brancai care traia in urma cu 135 - 165 milioane de ani in rasaritul Sahara, Portugalia si in sud-estul Americii? O expeditie germana intreprinsa intre 1909-1911 a descoperit in Tanganica un schelet - azi aflat in Muzeul din Berlin care masoara 22,70 metri lungime, 6,40 metri inaltime de la cap la sol. Greutatea: 70 tone.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 446 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in grotele si ...

Stiati ca ...  in grotele si pesterile din Madagascar se afla o multime de specii rare de pesti, printre care si pestele fara ochi?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 447 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... spre deosebire de ...

Stiati ca ...  spre deosebire de mijloacele de iluminare create de om, care au un randament de 10%, acele ale pestilor de mari adancimi care au o lumina rece au un randament de 92-93%? Ei pot aprinde si stinge, dupa dorinta, luminile lor, care functioneaza numai in prezenta oxigenului, fie din apa, fie din sangele lor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 448 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 109 110 111

112

113 114 115 »
«

»