Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 118

Stiati ca... lacustele combina saltul ...

Stiati ca ...  lacustele combina saltul cu zborul, putand atinge chiar si viteza de 50 km/ora? Astfel, pot sa strabata sute de kilometri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 469 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cu toate ca ...

Stiati ca ...  cu toate ca lacustele sunt combatute cu mijloace moderne, continua sa ramana o adevarata calamitate naturala prin unele parti ale Africii, Asiei si Americii de Sud?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 470 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... datorita lipsei hranei ...

Stiati ca ...  datorita lipsei hranei, larvele migreaza pe pamant intr-o directie fixa pe care nu o schimba indiferent de obstacolele intalnite? Coloanele de larve sunt uriase, formate de milioane de indivizi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 471 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... au existat perioade ...

Stiati ca ...  au existat perioade in istoria omenirii cand lacustele erau comestibile, in anumite parti ale globului? Chiar si in prezent, in anumite tari, lacustele sunt consumate si reprezinta o sursa excelenta de proteine. In unele tari din Africa, lacustele sunt o sursa importanta de hrana, mai ales in perioadele de criza alimentara, fiind folosite in supa. In Mexic sunt apreciate pentru continutul ridicat de proteine, minerale si vitamine. Pot fi consumate crude sau fierte, uscate la soare, aromate cu mirodenii (ceapa, usturoi, chili) si adaugate in supa sau ca o garnitura pentru diferite mancaruri. Trebuie consumate cu mare grija, deoarece pot contine tenie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 472 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 115 116 117

118

119 120 121 »
«

»