´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 118

Stiati ca... datorita lipsei hranei ...

Stiati ca ...  datorita lipsei hranei, larvele migreaza pe pamant intr-o directie fixa pe care nu o schimba indiferent de obstacolele intalnite? Coloanele de larve sunt uriase, formate de milioane de indivizi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 469 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... au existat perioade ...

Stiati ca ...  au existat perioade in istoria omenirii cand lacustele erau comestibile, in anumite parti ale globului? Chiar si in prezent, in anumite tari, lacustele sunt consumate si reprezinta o sursa excelenta de proteine. In unele tari din Africa, lacustele sunt o sursa importanta de hrana, mai ales in perioadele de criza alimentara, fiind folosite in supa. In Mexic sunt apreciate pentru continutul ridicat de proteine, minerale si vitamine. Pot fi consumate crude sau fierte, uscate la soare, aromate cu mirodenii (ceapa, usturoi, chili) si adaugate in supa sau ca o garnitura pentru diferite mancaruri. Trebuie consumate cu mare grija, deoarece pot contine tenie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 470 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... lacusta Weta Alpina ...

Stiati ca ...  lacusta Weta Alpina se transforma iarna intr-un turture de gheata, iar primavara revine la viata ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 471 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cele mai lungi ...

Stiati ca ...  cele mai lungi perioade de incubatie sunt cunoscute de la pasarile Kiwi - 80 zile si albatrosul regal - 81 zile?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 472 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 115 116 117

118

119 120 121 »
«

»