Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 122

Stiati ca... ochiul boului una ...

Stiati ca ...  ochiul boului, una dintre cele mai mici pasari care traiesc pe la noi, are un cantec foarte puternic: peste 71 decibeli, la o distanta de 5 metri de micul cantaret?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 485 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... maimutele sau primatele ...

Stiati ca ...  maimutele sau primatele fac parte din categoria celor mai inteligente mamifere de pe Terra? Au un vaz extrem de dezvoltat, sunt foarte bune cataratoare, avand degete in loc de gheare, fapt care le ajuta foarte mult la prins si la sarit din copac in copac.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 486 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in lume exista ...

Stiati ca ...  in lume exista 233 de specii de primate: 172 de maimute propriu-zise si 61 de specii de pre-maimute, ultimele existand pe pamant de peste 70 de milioane de ani? Cele mai cunoscute si mai interesante specii de maimute mari sunt: urangutanul, gorila si cimpanzeul. Cele mai interesante specii de maimute mici sunt: gibonul si primatele (babuinul, mandrilul, maimuta urlatoare si tamarinul).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 487 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... urangutanul sau Omul-padurilor ...

Stiati ca ...  urangutanul sau "Omul-padurilor" este un mamifer greoi si mare, cu blana roscata, care traieste in padurile ecuatoriale din insulele Borneo si Sumatra, in arhipelagul indonezian? Sunt animale arboricole, facandu-si culcusul numai in varful copacilor, unde si traiesc aproape 90% din viata. Acesti uriasi ai arborilor ating greutati de peste 120 kg si o inaltime de circa 1,2 metri. Urangutanii sunt vietati nesociabile mai ales masculii, care se bat deseori pentru cuibul in care isi cresc puii. Micii urangutani se nasc o data la 8-9 ani si raman agatati de mama lor aproape 2 ani, pe langa care stau pana la 8 ani, cand parasesc culcusul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 488 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 119 120 121

122

123 124 125 »
«

»