´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 123

Stiati ca... singura pasare care ...

Stiati ca ...  singura pasare care vede culoarea albastra este cucuveaua? Cucuveaua sau huhurezul de stanca este o pasare care traielste in zonele temperate si calde din Europa, Asia si de nordul Africii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 489 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ochiul boului una ...

Stiati ca ...  ochiul boului, una dintre cele mai mici pasari care traiesc pe la noi, are un cantec foarte puternic: peste 71 decibeli, la o distanta de 5 metri de micul cantaret?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 490 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... maimutele sau primatele ...

Stiati ca ...  maimutele sau primatele fac parte din categoria celor mai inteligente mamifere de pe Terra? Au un vaz extrem de dezvoltat, sunt foarte bune cataratoare, avand degete in loc de gheare, fapt care le ajuta foarte mult la prins si la sarit din copac in copac.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 491 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in lume exista ...

Stiati ca ...  in lume exista 233 de specii de primate: 172 de maimute propriu-zise si 61 de specii de pre-maimute, ultimele existand pe pamant de peste 70 de milioane de ani? Cele mai cunoscute si mai interesante specii de maimute mari sunt: urangutanul, gorila si cimpanzeul. Cele mai interesante specii de maimute mici sunt: gibonul si primatele (babuinul, mandrilul, maimuta urlatoare si tamarinul).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 492 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 120 121 122

123

124 125 126 »
«

»