Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 124

Stiati ca... gorila traieste in ...

Stiati ca ...  gorila traieste in grupuri numite haremuri, conduse de unul sau doi masculi dominanti, alaturi de 5-6 femele si mai multi pui, masculii fiind inlocuiti cand ajung la varsta de 12 ani?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 493 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... gorila de munte ...

Stiati ca ...  gorila de munte, care traieste in zona vulcanilor Virunga din Uganda si Zair, este cea mai rara dintre speciile de maimute?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 494 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... gorila face parte ...

Stiati ca ...  gorila face parte, ca si urangutanul, din categoria maimutelor foarte mari, existand doua specii mai cunoscute: gorilele vestice si cele estice, ambele pe cale de disparitie, putine exemplare putand fi intalnite doar in cateva tari din centrul si vestul Africii (Uganda, Zair, Congo sau Rwanda)?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 495 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cimpanzeul este maimuta ...

Stiati ca ...  cimpanzeul este maimuta cea mai inteligenta, fiind favoritul studiilor asupra capacitatilor intelectuale, precum si al gradinilor zoologice? Majoritatea cimpanzeilor traiesc in muntii si padurile din Africa, hranindu-se cu fructe, plante, deseori cu pui de mistreti sau puii altor mici animale si, ocazional, cu termite. Este des intalnit in grupuri mari, fiind un mamifer foarte sociabil.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 496 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 121 122 123

124

125 126 127 »
«

»