´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 128

Stiati ca... intepaturile provocate de ...

Stiati ca ...  intepaturile provocate de pestele scorpion pot fi chiar letale, sunt extrem de dureroase, veninul injectat da dureri de cap, senzatie de arsura, febra, stare generala de rau? Alinarea durerii se face cu apa calda sau alta sursa de caldura.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 509 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... balena albastra Balaenoptera ...

Stiati ca ...  balena albastra (Balaenoptera musculus) este un mamifer marin din subordinul balenelor cu fanoane? Cu o lungime de 30 metri si cu o masa corporala de peste 170 tone, este cel mai mare animal cunoscut ca ar fi existat vreodata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 510 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... animalul care miroase ...

Stiati ca ...  animalul care miroase cel mai rau este sconcsul, cu denumirea in latina Mephitis Mephitis, care inseamna "gaz periculos"? Este un membru de baza al Familiei Mustelidae si se hraneste cu soareci. Din punga care se gaseste langa anus tasneste un lichid galbui foarte rau mirositor. Jetul poate atinge chiar si 4 metri inaltime, fiind emanat in repetate randuri. Din fericire, emana acest lichid doar cand se afla in pericol. Sconcsul mai are o calitate foarte importanta: veninurile serpilor nu au efect asupra lui, cel putin nu in asa masura cum sunt afectate animalele de aceeasi dimensiune.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 511 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... maimuta urlatoare cu ...

Stiati ca ...  maimuta urlatoare cu mantie (Alouatta palliata) este cea mai mare specie din America Centrala si face parte din clasa maimutelor din Lumea Noua? Are inaltimea intre 56-92 cm, iar coada este la fel de lunga ca si corpul. Discutia dintre aceste mamifere se aude departe in padure. Masculii urla mai tare, strigatul femelelor semanand cu grohaitul porcului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 512 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 125 126 127

128

129 130 131 »
«

»