Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 129

Stiati ca... animalul care miroase ...

Stiati ca ...  animalul care miroase cel mai rau este sconcsul, cu denumirea in latina Mephitis Mephitis, care inseamna "gaz periculos"? Este un membru de baza al Familiei Mustelidae si se hraneste cu soareci. Din punga care se gaseste langa anus tasneste un lichid galbui foarte rau mirositor. Jetul poate atinge chiar si 4 metri inaltime, fiind emanat in repetate randuri. Din fericire, emana acest lichid doar cand se afla in pericol. Sconcsul mai are o calitate foarte importanta: veninurile serpilor nu au efect asupra lui, cel putin nu in asa masura cum sunt afectate animalele de aceeasi dimensiune.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 513 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... maimuta urlatoare cu ...

Stiati ca ...  maimuta urlatoare cu mantie (Alouatta palliata) este cea mai mare specie din America Centrala si face parte din clasa maimutelor din Lumea Noua? Are inaltimea intre 56-92 cm, iar coada este la fel de lunga ca si corpul. Discutia dintre aceste mamifere se aude departe in padure. Masculii urla mai tare, strigatul femelelor semanand cu grohaitul porcului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 514 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pestele scorpion traieste ...

Stiati ca ...  pestele scorpion traieste printre stancile de pe fundul apei, in zonele de coasta, la adancimi de 30 metri, uneori si la 150 metri? Este o specie bentonica care are capacitatea de a-si schimba culoarea corpului in functie de mediu si lumina. Acest pradator vorace nocturn se hraneste cu pesti de dimensiuni mici sau diferite nevertebrate marine, moluste si crustacee.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 515 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pestele scorpion are ...

Stiati ca ...  pestele scorpion are corpul robust si compact acoperit cu numerosi solzi mici de forma ovala, cei din zona capului fiind mai mici si mai putin vizibili? Zona pectorala este lipsita de solzi, iar coloritul corpului este rosu sau maroniu, cu multe pete intunecate, imprastiate neuniform. Inotataoarea codala este lata sub forma de spatula, iar aripioarele pectorale sunt mari si rotunjite.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 516 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 126 127 128

129

130 131 132 »
«

»