´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 129

Stiati ca... pestele scorpion traieste ...

Stiati ca ...  pestele scorpion traieste printre stancile de pe fundul apei, in zonele de coasta, la adancimi de 30 metri, uneori si la 150 metri? Este o specie bentonica care are capacitatea de a-si schimba culoarea corpului in functie de mediu si lumina. Acest pradator vorace nocturn se hraneste cu pesti de dimensiuni mici sau diferite nevertebrate marine, moluste si crustacee.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 513 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pestele scorpion are ...

Stiati ca ...  pestele scorpion are corpul robust si compact acoperit cu numerosi solzi mici de forma ovala, cei din zona capului fiind mai mici si mai putin vizibili? Zona pectorala este lipsita de solzi, iar coloritul corpului este rosu sau maroniu, cu multe pete intunecate, imprastiate neuniform. Inotataoarea codala este lata sub forma de spatula, iar aripioarele pectorale sunt mari si rotunjite.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 514 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pestele scorpion negru ...

Stiati ca ...  pestele scorpion negru (Scorpaena porcus) are un aspect urat ca de monstru, capul este mare si robust, prevazut cu spini, coarne si creste, iar restul corpului este puternic comprimat pe partile laterale? Ochii sunt mari si bulbucati, iar in partea de sus a capului, deasupra ochilor, are doua tentacule in forma de pana. Gura este mare inzestrata cu dinti ascutiti, cu maxilarul inferior putin mai proeminent decat cel superior.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 515 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dupa contactul cu ...

Stiati ca ...  dupa contactul cu tentaculele acestei meduze pielea devine iritata si se simte o senzatie puternica de arsura? Chiar daca se atinge o meduza Aurelia moarta, mainile trebuie spalate foarte bine pentru a fi indepartate celulele intepatoare care daca ajung in zona ochilor si a buzelor pot provoca urzicaturi si arsuri destul de grave.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 516 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 126 127 128

129

130 131 132 »
«

»