Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 130

Stiati ca... pestele scorpion negru ...

Stiati ca ...  pestele scorpion negru (Scorpaena porcus) are un aspect urat ca de monstru, capul este mare si robust, prevazut cu spini, coarne si creste, iar restul corpului este puternic comprimat pe partile laterale? Ochii sunt mari si bulbucati, iar in partea de sus a capului, deasupra ochilor, are doua tentacule in forma de pana. Gura este mare inzestrata cu dinti ascutiti, cu maxilarul inferior putin mai proeminent decat cel superior.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 517 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dupa contactul cu ...

Stiati ca ...  dupa contactul cu tentaculele acestei meduze pielea devine iritata si se simte o senzatie puternica de arsura? Chiar daca se atinge o meduza Aurelia moarta, mainile trebuie spalate foarte bine pentru a fi indepartate celulele intepatoare care daca ajung in zona ochilor si a buzelor pot provoca urzicaturi si arsuri destul de grave.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 518 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... un locuitor al ...

Stiati ca ...  un locuitor al Marii Negre este meduza Aurelia Aurita? Aceasta poate fi identificata usor cu ajutorul celor 4 gonade in forma de trifoi sau asemanatoare cu patru potcoave. De-a lungul corpului ca o cupola are numeroase tentacule scurte tubulare. Gura este situata in partea inferioara a corpului, duce spre faringe si lumenul intestinal. Glandele sexuale sunt in apropierea stomacului sau a canalelor radiale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 519 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unul dintre locuitorii ...

Stiati ca ...  unul dintre locuitorii Marii Negre care ar putea sa ne dea probleme este meduza de apa calda Rhizostoma Pulmo? Acest animal marin este cunoscut si sub numele de "inima marii". Poate fi recunoscut usor dupa corpul sau in forma de clopot cu diametrul de 20-30 cm si cei 16 lobi marginali, respectiv 8 organe de simt complexe. Tentaculele sunt concrescute, franjurate pe margini, astfel incat un exemplar adult poate avea lungimea axiala de 50-60 cm. Pe aceste tentacule sunt numeroase celule otravitoare care, daca sunt atinse, creeaza urzicaturi cu senzatie de arsura puternica. Aceasta specie mediteraneana poate fi observata in Marea Neagra in sezonul cald.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 520 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 127 128 129

130

131 132 133 »
«

»