´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 131

Stiati ca... crocodilul este un ...

Stiati ca ...  crocodilul este un vanator care isi pandeste prada, indiferent ca e vorba de pesti din apa sau animale care vin sa se adape? Cand e vorba de mamifere, acesta asteapta in apa pana cand animalul se apropie sa se adape, apoi sare brusc si se repede asupra sa. Acesta trage animalul in apa si se roteste de cateva ori cu el in gura. Deoarece sunt pradatori cu sange rece, crocodilii pot supravietui perioade lungi fara hrana, si rareori au nevoie sa vaneze. Crocodilii sunt cei mai buni pradatori in mediul lor si s-au intalnit cazuri in care unele specii au atacat si au omorat rechini. Dieta crocodililor consta in special in pesti, reptile, mamifere, cateodata si nevertebrate ca moluste si crustacee.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 521 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... varsta unui crocodil ...

Stiati ca ...  varsta unui crocodil este destul de greu de identificat, insa exista cateva tehnici care le permit cercetatorilor sa ghiceasca cu aproximatie? Metoda cea mai des folosita este aceea de a masura cresterea inelelor lamelare din oase si dinti, fiecare inel corespunzand unei schimbari in rata cresterii, care de obicei se intampla o singura data pe an intre sezonul uscat si cel umed.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 522 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... deoarece crocodilul are ...

Stiati ca ...  deoarece crocodilul are limitari in ce priveste miscarea gatului in lateral, un om se poate apara de acesta pe uscat doar, ascunzandu-se dupa un copac mic? Marimea crocodililor variaza in functie de specie, de la crocodilul pitic la crocodilul de apa sarata. Speciile mari pot ajunge sa masoare pana la 5-6 metri lungime si pot avea pana la 1200 de kilograme. In ciuda marimii lor foarte mari ca adulti, atunci cand se nasc acestia masoara doar 20 de centimetri lungime. Cea mai mare specie de crocodil si, de asemenea, cea mai mare reptile de pe pamant, este crocodilul de apa sarata, care se gaseste in nordul Australiei si in sud-estul Asiei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 523 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... un crocodil chiar ...

Stiati ca ...  un crocodil chiar si pe uscat poate fi foarte rapid pe distante scurte? Crocodilul are falcile extrem de puternice, muscatura sa fiind capabila de a exercita o forta de 890 de kilograme pe centimetru patrat. Un crocodile, insa, nu-si poate deschide falcile daca gura sa este tinuta inchisa. Dintii sai sunt foarte ascutiti si potriviti pentru a sfasia carnea. Toti crocodilii de talie mare au, de asemenea, si gheare foarte ascutite si foarte puternice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 524 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 128 129 130

131

132 133 134 »
«

»