´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 132

Stiati ca... crocodilii sunt urmasi ...

Stiati ca ...  crocodilii sunt urmasi ai dinozaurilor si sunt animale despre care se crede ca s-au schimbat foarte putin in ultimele zeci de milioane de ani? Desi arata ca niste animale preistorice, crocodilii sunt cele mai avansate reptile din lume in ziua de azi. este singura reptila care are diafragma, inima cu patru camere si cortex cerebral. Datorita trasaturilor sale fizice, acesta este un pradator extraordinar. Corpul unui crocodil este construit in asa fel incat acesta sa poata inota cat mai rapid. Acesta, de asemenea, isi strang picioarele pe langa corp, tot pentru a avea o viteza mai mare in apa. Crocodilii au degetele de la picioare unite printr-o membrana, care ii ajuta sa faca intoarceri rapide si miscari bruste in apa, sau sa inceapa sa inoate. Aceste labe palmate sunt avantajoase in special in ape putin adanci, unde uneori crocodilul se deplaseaza mergand pe fundul acesteia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 525 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista specii de ...

Stiati ca ...  exista specii de crocodil care traiesc de-a lungul zonelor de coasta din insulele din Pacific, Australia si Sud-estul Asiei? Acestia se pot aventura chiar si in largul oceanelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 526 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ceea ce este ...

Stiati ca ...  ceea ce este de-a dreptul emotionant este ca, niciodata, niciun delfin, in libertate sau in captivitate, nu s-a manifestat agresiv fata de om. Mai trist este ca reciproca nu este valabila?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 527 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... crocodilul este o ...

Stiati ca ...  crocodilul este o reptila uriasa care traieste in zonele tropicale din Africa, Asia, America si Australia? Crocodililor le place sa stea in ape dulci ca rauri, lacuri, zone umede, dar poate trai si in ape salcii, care sunt mai sarate ca apele dulci, insa nu atat de sarate ca apa de mare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 528 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 129 130 131

132

133 134 135 »
«

»