Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 132

Stiati ca... deoarece crocodilul are ...

Stiati ca ...  deoarece crocodilul are limitari in ce priveste miscarea gatului in lateral, un om se poate apara de acesta pe uscat doar, ascunzandu-se dupa un copac mic? Marimea crocodililor variaza in functie de specie, de la crocodilul pitic la crocodilul de apa sarata. Speciile mari pot ajunge sa masoare pana la 5-6 metri lungime si pot avea pana la 1200 de kilograme. In ciuda marimii lor foarte mari ca adulti, atunci cand se nasc acestia masoara doar 20 de centimetri lungime. Cea mai mare specie de crocodil si, de asemenea, cea mai mare reptile de pe pamant, este crocodilul de apa sarata, care se gaseste in nordul Australiei si in sud-estul Asiei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 525 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... un crocodil chiar ...

Stiati ca ...  un crocodil chiar si pe uscat poate fi foarte rapid pe distante scurte? Crocodilul are falcile extrem de puternice, muscatura sa fiind capabila de a exercita o forta de 890 de kilograme pe centimetru patrat. Un crocodile, insa, nu-si poate deschide falcile daca gura sa este tinuta inchisa. Dintii sai sunt foarte ascutiti si potriviti pentru a sfasia carnea. Toti crocodilii de talie mare au, de asemenea, si gheare foarte ascutite si foarte puternice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 526 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... crocodilii sunt urmasi ...

Stiati ca ...  crocodilii sunt urmasi ai dinozaurilor si sunt animale despre care se crede ca s-au schimbat foarte putin in ultimele zeci de milioane de ani? Desi arata ca niste animale preistorice, crocodilii sunt cele mai avansate reptile din lume in ziua de azi. este singura reptila care are diafragma, inima cu patru camere si cortex cerebral. Datorita trasaturilor sale fizice, acesta este un pradator extraordinar. Corpul unui crocodil este construit in asa fel incat acesta sa poata inota cat mai rapid. Acesta, de asemenea, isi strang picioarele pe langa corp, tot pentru a avea o viteza mai mare in apa. Crocodilii au degetele de la picioare unite printr-o membrana, care ii ajuta sa faca intoarceri rapide si miscari bruste in apa, sau sa inceapa sa inoate. Aceste labe palmate sunt avantajoase in special in ape putin adanci, unde uneori crocodilul se deplaseaza mergand pe fundul acesteia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 527 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista specii de ...

Stiati ca ...  exista specii de crocodil care traiesc de-a lungul zonelor de coasta din insulele din Pacific, Australia si Sud-estul Asiei? Acestia se pot aventura chiar si in largul oceanelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 528 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 129 130 131

132

133 134 135 »
«

»