´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 133

Stiati ca... in Marea Neagra ...

Stiati ca ...  in Marea Neagra traiesc trei specii de delfini: Delphinus delphis ponticus (delfinul comun, lung de 1-2 metri, cu spatele inchis la culoare si abdomenul alb), Turpsiops truncatus ponticus si Phocoena phocoena relicta?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 529 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... delfinii sunt prezenti ...

Stiati ca ...  delfinii sunt prezenti in mitologiile multor popoare, grecii antici, in mod deosebit, avand un adevarat cult pentru acest mamifer marin? Una dintre cele mai vechi fresce infatisand delfini, din secolul al XV-lea i.Hr., se afla in sala palatului reginei din Knossos (Creta). Ei sunt reprezentati, de asemenea, in mozaicuri, pe monede, bijuterii, vase sau statuete. Potrivit legendelor, delfinul era animalul favorit al zeului marii, Poseidon, iar in Corint, este emblema orasului. In mitologia hindusa, delfinul de apa dulce era un avatar al zeului fluviului Gange, iar despre delfinii roz, din bazinul Amazonului, se spune ca erau capabili sa se transforme in oameni si chiar puteau sa seduca tinerele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 530 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cele mai multe ...

Stiati ca ...  cele mai multe specii de delfin traiesc in comunitate? Cand unul dintre ei, de exemplu, descopera un banc de pesti, o buna sursa de hrana, el avertizeaza restul grupului, pentru a actiona impreuna. Uneori, delfinii se pot asocia rechinilor sau grupurilor de ton, pentru a vana laolalta, cu mai multe sanse de reusita. De asemenea, cand o femela se duce sa caute hrana, ea isi lasa puiul in grija altor mame-delfin. Delfinii masculi, la randul lor, formeaza grupuri care raman stabile zeci de ani, sunt solidari si cand cauta hrana si cand isi cauta partenere, iar in "timpul liber" exerseaza sincron sarituri, respiratie, deplasari in apa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 531 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... constiinta de sine ...

Stiati ca ...  constiinta de sine pare a fi o caracteristica a fiintei umane? Cu toate acestea, delfinii au trecut testul oglinzii. Li s-au aratat unor delfini imagini ale lor, in oglinda, in timp real, altele inregistrate si imagini ale altor delfini, indiciul ca s-au recunoscut fiind faptul ca au aratat o atentie sporita altor delfini decat propriei imagini.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 532 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 130 131 132

133

134 135 136 »
«

»