Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 133

Stiati ca... ceea ce este ...

Stiati ca ...  ceea ce este de-a dreptul emotionant este ca, niciodata, niciun delfin, in libertate sau in captivitate, nu s-a manifestat agresiv fata de om. Mai trist este ca reciproca nu este valabila?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 529 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... crocodilul este o ...

Stiati ca ...  crocodilul este o reptila uriasa care traieste in zonele tropicale din Africa, Asia, America si Australia? Crocodililor le place sa stea in ape dulci ca rauri, lacuri, zone umede, dar poate trai si in ape salcii, care sunt mai sarate ca apele dulci, insa nu atat de sarate ca apa de mare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 530 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in Marea Neagra ...

Stiati ca ...  in Marea Neagra traiesc trei specii de delfini: Delphinus delphis ponticus (delfinul comun, lung de 1-2 metri, cu spatele inchis la culoare si abdomenul alb), Turpsiops truncatus ponticus si Phocoena phocoena relicta?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 531 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... delfinii sunt prezenti ...

Stiati ca ...  delfinii sunt prezenti in mitologiile multor popoare, grecii antici, in mod deosebit, avand un adevarat cult pentru acest mamifer marin? Una dintre cele mai vechi fresce infatisand delfini, din secolul al XV-lea i.Hr., se afla in sala palatului reginei din Knossos (Creta). Ei sunt reprezentati, de asemenea, in mozaicuri, pe monede, bijuterii, vase sau statuete. Potrivit legendelor, delfinul era animalul favorit al zeului marii, Poseidon, iar in Corint, este emblema orasului. In mitologia hindusa, delfinul de apa dulce era un avatar al zeului fluviului Gange, iar despre delfinii roz, din bazinul Amazonului, se spune ca erau capabili sa se transforme in oameni si chiar puteau sa seduca tinerele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 532 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 130 131 132

133

134 135 136 »
«

»