Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 134

Stiati ca... cele mai multe ...

Stiati ca ...  cele mai multe specii de delfin traiesc in comunitate? Cand unul dintre ei, de exemplu, descopera un banc de pesti, o buna sursa de hrana, el avertizeaza restul grupului, pentru a actiona impreuna. Uneori, delfinii se pot asocia rechinilor sau grupurilor de ton, pentru a vana laolalta, cu mai multe sanse de reusita. De asemenea, cand o femela se duce sa caute hrana, ea isi lasa puiul in grija altor mame-delfin. Delfinii masculi, la randul lor, formeaza grupuri care raman stabile zeci de ani, sunt solidari si cand cauta hrana si cand isi cauta partenere, iar in "timpul liber" exerseaza sincron sarituri, respiratie, deplasari in apa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 533 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... constiinta de sine ...

Stiati ca ...  constiinta de sine pare a fi o caracteristica a fiintei umane? Cu toate acestea, delfinii au trecut testul oglinzii. Li s-au aratat unor delfini imagini ale lor, in oglinda, in timp real, altele inregistrate si imagini ale altor delfini, indiciul ca s-au recunoscut fiind faptul ca au aratat o atentie sporita altor delfini decat propriei imagini.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 534 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cercetarile stiintifice au ...

Stiati ca ...  cercetarile stiintifice au aratat ca delfinii si balenele au caracteristici care definesc, in general, o "persoana" si, nu numai ca pot face diverse lucruri, cu un grad mare de complexitate, dar pot reactiona si creativ? Astfel, s-a observat ca doi delfini, de la un centru de cercetare, au inteles foarte repede ca primeau recompense (pesti), atunci cand faceau salturi pe care ingrijitorii nu le mai vazusera pana atunci, delfinii devenind din ce in ce mai creativi. Mai mult, la "Marine Mammal Studies Institut", din Mississippi, delfinii au fost invatati ca pot sa isi pastreze curat bazinul, daca recupereaza diverse deseuri aruncate in apa si le duc ingrijitorului, care le oferea, pentru fiecare gest de felul acesta, cate un peste. Unul dintre delfini (botezat Kelly) a gasit imediat o metoda de a obtine mai mult peste, ascunzand o pubela din apa sub o stanca din adancul bazinului si s-a "gandit" sa aduca de acolo deseurile, unul cate unul, astfel incat sa primeasca recompensa pentru fiecare obiect si nu doar odata pentru pubela intreaga.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 535 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... delfinii pot sa ...

Stiati ca ...  delfinii pot sa inteleaga limbajul semnelor venite din partea oamenilor si chiar cuvinte si enunturi de baza, precum "Atinge mingea cu coada si apoi executa o saritura"? In prezenta oamenilor, delfinii ajung sa se familiarizeze cu frecventele foarte joase ale vorbirii umane si sa le imite.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 536 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 131 132 133

134

135 136 137 »
«

»