´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 135

Stiati ca... studiile facute de-a ...

Stiati ca ...  studiile facute de-a lungul timpului au evidentiat ca delfinul se situeaza indata dupa om, din punctul de vedere al inteligentei, masuratorile fiind facute pe baza "coeficientului de encefalizare", adica raportul dintre masa encefalului (creierul) si cea a corpului? In ordine descrescatoare, acest coeficient este, la om, de 7,44, la delfin - 5,31, la cimpanzeu - 2,49, la elefant - 1,87, la balene - 1,76, la caine - 1,17 etc.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 537 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... delfinii sunt mamifere ...

Stiati ca ...  delfinii sunt mamifere marine, despre care se spune ca sunt fiinte extraordinar de inteligente si foarte atasate de om. Navigatorii sunt mereu martori la "joaca" delfinilor care inoata in apropierea navelor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 538 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... lostrita Hucho hucho ...

Stiati ca ...  lostrita (Hucho hucho) este un peste rapitor, foarte puternic, de care se leaga o intreaga mitologie romaneasca? Trieste doar in bazinul Dunarii, efectivele de lostrita fiind in continua scadere, disparand din multe dintre rauri, pastrandu-se inca in Bistrita, Viseu si Tisa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 539 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... aspretele Romanichtys valsanicola ...

Stiati ca ...  aspretele (Romanichtys valsanicola) este un peste descoperit in 1957 si care mai traieste astazi doar intr-o zona foarte restransa, pe raul Valsan (judetul Arges), in amonte de statiunea Bradulet? Cu zeci de ani in urma, in perioada de constructie a hidrocentralei de pe Arges, pestele aproape ca a disparut. Atentia deosebita care i s-a acordat de catre specialisti a facut ca, treptat, dupa stabilizarea apelor Argesului, aceasta specie foarte rara de peste romanesc, sa se refaca.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 540 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 132 133 134

135

136 137 138 »
«

»