´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 136

Stiati ca... broasca estoasa din ...

Stiati ca ...  broasca ?estoasa din Oltenia (Testudo hermanni hermanni) traieste intr-o regiune limitata, la nord de Drobeta-Turnu Severin, la liziera padurilor? Este mai mica decat testoasa dobrogeana, avand pe carapace petele galben-verzui mai bine conturate. Hiberneaza din octombrie pana in martie. Desi femela depune 7-8 oua pe an, specia este in pericol, de aceea este ocrotita prin lege.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 541 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca testoasa dobrogeana ...

Stiati ca ...  broasca testoasa dobrogeana (Testudo graeca ibera) este specifica padurilor si zonei litorale din Dobrogea? Poate sa ajunga la 20-30 centimetri lungime, cu carapacea bombata, ceva mai lata in partea posterioara, colorata in galben-maroniu, cu placile delimitate de pete negre. Vara cauta locurile uscate, calduroase, cu hrana suficienta (frunze de papadie, macris, radacini, rame etc.), iar iarna hiberneaza. Traieste in jur de o suta de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 542 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dropiile Otis tarda ...

Stiati ca ...  dropiile (Otis tarda), specifice regiunilor de stepa, cele mai mari din aceasta categorie, astazi sunt ocrotite in Rezervatia de la Boianu (judetul Valcea), pentru a se impiedica disparitia acestui "strut" autohton?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 543 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... vulturul plesuv Gyps ...

Stiati ca ...  vulturul plesuv (Gyps fulvus), cu guler de pene subtiri, albicioase si puf alb pe grumaz, este si el din ce in ce mai rar vazut deasupra crestelor Carpatilor, ca si celelate specii de vultur (Vulturul negru, Vulturul alb/Hoitarul etc.)?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 544 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 133 134 135

136

137 138 139 »
«

»