´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 137

Stiati ca... delfinii sunt mamifere ...

Stiati ca ...  delfinii sunt mamifere marine, despre care se spune ca sunt fiinte extraordinar de inteligente si foarte atasate de om. Navigatorii sunt mereu martori la "joaca" delfinilor care inoata in apropierea navelor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 545 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... lostrita Hucho hucho ...

Stiati ca ...  lostrita (Hucho hucho) este un peste rapitor, foarte puternic, de care se leaga o intreaga mitologie romaneasca? Trieste doar in bazinul Dunarii, efectivele de lostrita fiind in continua scadere, disparand din multe dintre rauri, pastrandu-se inca in Bistrita, Viseu si Tisa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 546 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... aspretele Romanichtys valsanicola ...

Stiati ca ...  aspretele (Romanichtys valsanicola) este un peste descoperit in 1957 si care mai traieste astazi doar intr-o zona foarte restransa, pe raul Valsan (judetul Arges), in amonte de statiunea Bradulet? Cu zeci de ani in urma, in perioada de constructie a hidrocentralei de pe Arges, pestele aproape ca a disparut. Atentia deosebita care i s-a acordat de catre specialisti a facut ca, treptat, dupa stabilizarea apelor Argesului, aceasta specie foarte rara de peste romanesc, sa se refaca.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 547 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca estoasa din ...

Stiati ca ...  broasca ?estoasa din Oltenia (Testudo hermanni hermanni) traieste intr-o regiune limitata, la nord de Drobeta-Turnu Severin, la liziera padurilor? Este mai mica decat testoasa dobrogeana, avand pe carapace petele galben-verzui mai bine conturate. Hiberneaza din octombrie pana in martie. Desi femela depune 7-8 oua pe an, specia este in pericol, de aceea este ocrotita prin lege.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 548 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 134 135 136

137

138 139 140 »
«

»