´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 137

Stiati ca... califarii Califarul alb ...

Stiati ca ...  califarii (Califarul alb - Tadorna tadorna si Califarul rosu - Tadorna ferruginea) sunt specii de rate migratoare, foarte interesante prin penaj, care se pot vedea, in special, in zona lacurilor Sinoe si Razelm?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 545 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cocosul de mesteacan ...

Stiati ca ...  cocosul de mesteacan (Lyrurus tetrix) seamana cu cel de munte, doar ca este de mai mici dimensiuni. Daca in urma cu o suta de ani popula toate padurile de munte, astazi mai poate fi zarit doar in zona Muntilor Rodnei si Caliman?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 546 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cocosul de munte ...

Stiati ca ...  cocosul de munte (Tetrao urogallus) sau Gotcanul este unul dintre protejatii faunei romanesti, impresionant prin dimensiuni (in jur de un metru si jumatate, cu aripile deschise) si prin penajul frumos colorat, metalic? Traieste ascuns in padurile de la mari inaltimi, rareori putand fi vazut. Inconfundabil este dansul nuptial al masculului, cand isi arata splendoarea penelor din coada infoiata, scotand sunete caracteristice, pentru a-si impresiona "aleasa".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 547 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pelicanulcomun Pelecanus onocrotalus ...

Stiati ca ...  pelicanulcomun (Pelecanus onocrotalus) sau Babita este o prezenta uimitoare in peisajul Deltei Dunarii, fapt datorat includerii lui in randul protejatilor faunei romanesti? Poate sa atinga aprope doi metri lungime, are capul masiv si un cioc de aproape o jumatate de metru, continuat, in partea inferioara, cu o punga portocalie, in care pot sa incapa doua - trei kilograme de peste. Are un remarcabil rol "sanitar", hranindu-se, in mare masura, cu pesti bolnavi sau debili, lui datorandu-i-se faptul ca o boala periculoasa a pestilor - hidropizia - este aproape necunoscuta in Delta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 548 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 134 135 136

137

138 139 140 »
«

»