´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 138

Stiati ca... rasul lynx supranumit ...

Stiati ca ...  rasul (lynx lynx), supranumit "Pantera Carpatilor", este un protejat al faunei romanesti, inca din anii '30 ai secolului trecut? Este cel mai puternic animal din categoria felidelor, care traieste in spatiul romanesc. Are peste un metru lungime, este foarte agil, un vanator neintrecut. Pentru ca este ocrotit prin lege, efectivele de rasi din Carpati s-au refacut, aici aflandu-se cel mai mare numar de astfel de animale din europa (peste 2000).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 549 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... zimbrul Bison bonasus ...

Stiati ca ...  zimbrul (Bison bonasus) este legendarul animal care a supravietuit in codrii Maramuresului, pana la jumatatea secolului al XIX-lea? In prezent, in lume, mai traiesc circa 800 de zimbri. Cativa se gasesc si la noi in tara, in Parcul National Hateg, adusi din Padurea de la Bialowieza (Polonia), singurul loc unde zimbrul a fost protejat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 550 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... Rupicapra sau Capra ...

Stiati ca ...  Rupicapra Rupicapra sau Capra neagra este ca importanta, primul mamifer din categoria protejatii faunei romanesti, dupa Primul Razboi Mondial, era amenintata cu disparitia? In Muntii Bucegi, Muntii Rodnei, Banatului, mai existau, la vremea respectiva, doar cateva exemplare. Astazi, capra neagra traieste pe varfurile stancoase si in zona pajistilor alpine din Muntii Fagaras, Retezat, Parang etc., mai putin in Bucegi (o regiune montana care este asaltata de turisti, in ultimii ani). Silueta ei zvelta, care poate fi zarita, de la distanta, pe tancurile de la altitudini de peste 1800 de metri, confera peisajului o frumusete iesita din comun. Declarata "monument al naturii", face parte din categoria mamiferelor care au trait in aceste zone, cu milioane de ani in urma. Capra neagra din Romania intrece in dimensiuni (talie, coarne) toate celelalte rase de pe glob.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 551 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... anumite specii de ...

Stiati ca ...  anumite specii de reptile sunt mute? Crocodilii, soparlele nocturne, geckonidele si soparlele gulerate emit sunete foarte puternice. Serpii si unele specii de soparle sasaie, broastele testoase pufaie si suiera.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 552 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 135 136 137

138

139 140 141 »
«

»