´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 138

Stiati ca... broasca testoasa dobrogeana ...

Stiati ca ...  broasca testoasa dobrogeana (Testudo graeca ibera) este specifica padurilor si zonei litorale din Dobrogea? Poate sa ajunga la 20-30 centimetri lungime, cu carapacea bombata, ceva mai lata in partea posterioara, colorata in galben-maroniu, cu placile delimitate de pete negre. Vara cauta locurile uscate, calduroase, cu hrana suficienta (frunze de papadie, macris, radacini, rame etc.), iar iarna hiberneaza. Traieste in jur de o suta de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 549 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dropiile Otis tarda ...

Stiati ca ...  dropiile (Otis tarda), specifice regiunilor de stepa, cele mai mari din aceasta categorie, astazi sunt ocrotite in Rezervatia de la Boianu (judetul Valcea), pentru a se impiedica disparitia acestui "strut" autohton?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 550 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... vulturul plesuv Gyps ...

Stiati ca ...  vulturul plesuv (Gyps fulvus), cu guler de pene subtiri, albicioase si puf alb pe grumaz, este si el din ce in ce mai rar vazut deasupra crestelor Carpatilor, ca si celelate specii de vultur (Vulturul negru, Vulturul alb/Hoitarul etc.)?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 551 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... califarii Califarul alb ...

Stiati ca ...  califarii (Califarul alb - Tadorna tadorna si Califarul rosu - Tadorna ferruginea) sunt specii de rate migratoare, foarte interesante prin penaj, care se pot vedea, in special, in zona lacurilor Sinoe si Razelm?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 552 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 135 136 137

138

139 140 141 »
«

»