´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 139

Stiati ca... la reptile insusirile ...

Stiati ca ...  la reptile insusirile psihice sunt mai dezvoltate ca la amfibieni, dar niciodata nu ajung la nivelul celor de la animalele cu sange cald? Prin dresaj s-a dovedit ca si broastele testoase au capacitatea de a memora, ele acumuleaza experienta si-si recunosc ingrijitorii cand sunt crescute in captivitate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 553 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la reptile creierul ...

Stiati ca ...  la reptile creierul este mult mai dezvoltat ca la pesti si amfibieni, dar niciodata nu poate sa ajunga din urma pe cel al pasarilor si mamiferelor? Stratul extern al scoartei cerebrale este mai dezvoltat, la fel si cel al creierului mic, iar maduva spinarii se intinde si pana la varful cozii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 554 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la serpi limba ...

Stiati ca ...  la serpi limba este prelungita, are doua varfuri lungi, filiforme, subtiri si mobile? La crocodili si broastele testoase limba este groasa si scurta. La soparle limba este ovala si plata, iar la anumite specii este bifurcata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 555 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la serpii veninosi ...

Stiati ca ...  la serpii veninosi dintii prezinta cate un canal mic sau un sant prin care curge lichidul ce este secretat de glandele veninoase?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 556 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 136 137 138

139

140 141 142 »
«

»