Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 139

Stiati ca... Rupicapra sau Capra ...

Stiati ca ...  Rupicapra Rupicapra sau Capra neagra este ca importanta, primul mamifer din categoria protejatii faunei romanesti, dupa Primul Razboi Mondial, era amenintata cu disparitia? In Muntii Bucegi, Muntii Rodnei, Banatului, mai existau, la vremea respectiva, doar cateva exemplare. Astazi, capra neagra traieste pe varfurile stancoase si in zona pajistilor alpine din Muntii Fagaras, Retezat, Parang etc., mai putin in Bucegi (o regiune montana care este asaltata de turisti, in ultimii ani). Silueta ei zvelta, care poate fi zarita, de la distanta, pe tancurile de la altitudini de peste 1800 de metri, confera peisajului o frumusete iesita din comun. Declarata "monument al naturii", face parte din categoria mamiferelor care au trait in aceste zone, cu milioane de ani in urma. Capra neagra din Romania intrece in dimensiuni (talie, coarne) toate celelalte rase de pe glob.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 553 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... anumite specii de ...

Stiati ca ...  anumite specii de reptile sunt mute? Crocodilii, soparlele nocturne, geckonidele si soparlele gulerate emit sunete foarte puternice. Serpii si unele specii de soparle sasaie, broastele testoase pufaie si suiera.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 554 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la reptile insusirile ...

Stiati ca ...  la reptile insusirile psihice sunt mai dezvoltate ca la amfibieni, dar niciodata nu ajung la nivelul celor de la animalele cu sange cald? Prin dresaj s-a dovedit ca si broastele testoase au capacitatea de a memora, ele acumuleaza experienta si-si recunosc ingrijitorii cand sunt crescute in captivitate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 555 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la reptile creierul ...

Stiati ca ...  la reptile creierul este mult mai dezvoltat ca la pesti si amfibieni, dar niciodata nu poate sa ajunga din urma pe cel al pasarilor si mamiferelor? Stratul extern al scoartei cerebrale este mai dezvoltat, la fel si cel al creierului mic, iar maduva spinarii se intinde si pana la varful cozii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 556 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 136 137 138

139

140 141 142 »
«

»