´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 140

Stiati ca... broastele testoase nu ...

Stiati ca ...  broastele testoase nu au dinti, la ele exista niste placi cornoase ascutite care acopera marginile maxilarelor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 557 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la reptile comunicarea ...

Stiati ca ...  la reptile comunicarea chimica are un rol principal in comportamentul de curtare in perioada de reproducere? Unele specii emit sunete inainte de imperechere pentru atragerea partenerei sau partenerului, altele se folosesc de etalari vizuale, isi schimba coloritul, se folosesc de pliuri de piele sau de anumite creste specifice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 558 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... testoasele crocodilienii si ...

Stiati ca ...  testoasele, crocodilienii si majoritatea soparlelor au cate o pleoapa superioara si una inferioara la fiecare ochi, ambele mobile? De asemenea au un pliu de piele transparent care ofera protectie ochiului acoperindu-l din lateral si in acelasi timp permite animalului sa vada. La unele specii de soparle sau serpi pleoapa inferioara este transparenta si este lipita de cea superioara si formeaza un strat protector, fix si transparent care poarta numele de lentila.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 559 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... reptilele reactioneaza numai ...

Stiati ca ...  reptilele reactioneaza numai la zgomotele care au o anumita legatura cu modul lor de viata (cum este de exemplu fosnetul frunzelor) desi aparatul auditiv le permite o receptie mai larga? Ele nu reactioneaza la sunete de tipul unui fruierat, la vorbire, muzica etc.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 560 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 137 138 139

140

141 142 143 »
«

»