´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 141

Stiati ca... in general reptilele ...

Stiati ca ...  in general reptilele au o cavitate timpanica plina cu aer care este inchisa la exterior cu un timpan si partea ei interna este in legatura cu trompa lui Eustache? Doar la unele specii de reptile si la serpi nu exista ureche mijlocie si nici deschiderea auditiva externa, la ele sunetele sunt transmise prin oasele craniului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 561 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... serpii si cele ...

Stiati ca ...  serpii si cele mai multe specii de soparle isi scot limba afara pentru a capta moleculele olfactive din aer? In momentul cand limba este retrasa in gura moleculele ajung pe organul lui Jacobson si astfel mirosul este analizat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 562 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la anumite familii ...

Stiati ca ...  la anumite familii de serpi, de exemplu la boa si pitoni membrele posterioare rudimentare sunt putin vizibile, indica o relatie de inrudire dintre soparle si serpi?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 563 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la reptile solzii ...

Stiati ca ...  la reptile solzii difera prin forma, textura si dimensiuni? La unele specii se pot suprapune ca niste tigle de acoperis, pot fi aspri sau netezi, la altele se pot ridica unii pe altii, sau pot avea intre ei straturi de piele elastica. La crocodilieni solzii sunt intariti de placi osoase. Marcajele caracteristice si coloritul animalului este dat de pigmentul de sub solzii acestuia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 564 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 138 139 140

141

142 143 144 »
«

»