´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 142

Stiati ca... reptilele isi schimba ...

Stiati ca ...  reptilele isi schimba solzii naparlind, ele isi inlocuiesc pielea "uzata" cu alta noua? Serpii isi lasa pielea dintr-o singura bucata; crocodilienii, soparlele, testoasele si tuatara au particularitatea de a naparli in fragmente.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 565 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pielea reptilelor este ...

Stiati ca ...  pielea reptilelor este formata din epiderma stratul exterior si derma stratul interior? Solzii sunt prezenti doar pe epiderma si sunt formati dintr-o substanta cornoasa care se numeste cheratina si se aseamana din punct de vedere chimic cu parul si unghiile umane. Derma este alcatuita din sange, celulele si nervi care hranesc epiderma si o sustin.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 566 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... tuatara si soparlele ...

Stiati ca ...  tuatara si soparlele au o zona in crestetul capului care este sensibila la lumina si care este numita al treilea ochi? Despre aceasta zona se crede ca ar putea controla tiparele de activitate diurna si sezoniera si masura lungimea zilelor. Aceste tipare comportamentale diurne arata foarte clar modul de viata al unei soparle si cum isi mentine ea temperatura corporala optima, atat de esentiala pentru a supravietui. De exemplu dimineata si noaptea animalul se fereste de frig si sta in vizuina. Pe masura ce temperatura creste, iese pentru a sta la soare si a dobandi energia necesara hranirii. In miezul zilei ea trebuie iar sa stea in adapost pentru a preveni supraincalzirea corpului. Mai tarziu iese din nou pentru a se incalzi iar la soare si a-si lua energia necesara supravietuirii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 567 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... simturile reptilelor sunt ...

Stiati ca ...  simturile reptilelor sunt mult mai bine dezvoltate ca la amfibieni, datorita prezentei organelor senzoriale care nu mai apar la alte specii ce apartin regnului animal? Majoritatea reptilelor, dar mai ales testoasele si crocodilienii au pleoapele mobile, in schimb la soparle si serpi pleoapele sunt imobile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 568 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 139 140 141

142

143 144 145 »
«

»