Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 142

Stiati ca... la anumite familii ...

Stiati ca ...  la anumite familii de serpi, de exemplu la boa si pitoni membrele posterioare rudimentare sunt putin vizibile, indica o relatie de inrudire dintre soparle si serpi?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 565 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la reptile solzii ...

Stiati ca ...  la reptile solzii difera prin forma, textura si dimensiuni? La unele specii se pot suprapune ca niste tigle de acoperis, pot fi aspri sau netezi, la altele se pot ridica unii pe altii, sau pot avea intre ei straturi de piele elastica. La crocodilieni solzii sunt intariti de placi osoase. Marcajele caracteristice si coloritul animalului este dat de pigmentul de sub solzii acestuia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 566 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... reptilele isi schimba ...

Stiati ca ...  reptilele isi schimba solzii naparlind, ele isi inlocuiesc pielea "uzata" cu alta noua? Serpii isi lasa pielea dintr-o singura bucata; crocodilienii, soparlele, testoasele si tuatara au particularitatea de a naparli in fragmente.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 567 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pielea reptilelor este ...

Stiati ca ...  pielea reptilelor este formata din epiderma stratul exterior si derma stratul interior? Solzii sunt prezenti doar pe epiderma si sunt formati dintr-o substanta cornoasa care se numeste cheratina si se aseamana din punct de vedere chimic cu parul si unghiile umane. Derma este alcatuita din sange, celulele si nervi care hranesc epiderma si o sustin.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 568 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 139 140 141

142

143 144 145 »
«

»