´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 143

Stiati ca... serpii si cele ...

Stiati ca ...  serpii si cele mai multe specii de soparle isi scot limba afara pentru a capta moleculele olfactive din aer? In momentul cand limba este retrasa in gura moleculele ajung pe organul lui Jacobson si astfel mirosul este analizat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 569 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la anumite familii ...

Stiati ca ...  la anumite familii de serpi, de exemplu la boa si pitoni membrele posterioare rudimentare sunt putin vizibile, indica o relatie de inrudire dintre soparle si serpi?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 570 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la reptile solzii ...

Stiati ca ...  la reptile solzii difera prin forma, textura si dimensiuni? La unele specii se pot suprapune ca niste tigle de acoperis, pot fi aspri sau netezi, la altele se pot ridica unii pe altii, sau pot avea intre ei straturi de piele elastica. La crocodilieni solzii sunt intariti de placi osoase. Marcajele caracteristice si coloritul animalului este dat de pigmentul de sub solzii acestuia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 571 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... reptilele isi schimba ...

Stiati ca ...  reptilele isi schimba solzii naparlind, ele isi inlocuiesc pielea "uzata" cu alta noua? Serpii isi lasa pielea dintr-o singura bucata; crocodilienii, soparlele, testoasele si tuatara au particularitatea de a naparli in fragmente.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 572 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 140 141 142

143

144 145 146 »
«

»