´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 144

Stiati ca... soarecele cartita golas(Heterocephalus ...

Stiati ca ...  soarecele cartita golas(Heterocephalus glaber) nu este chiar in totalitate golas, are fire de par rare de culoare deschisa din loc in loc pe pielea rozalie-cenusie? Acest soarece are lungimea de 8-9 cm si greutatea de 30-80 g si traieste in Africa de Est. Isi petrece majoritatea timpului in galerii subterane, pe care le sapa sub forma unor sisteme foarte complicate de tuneluri in care locuieste impreuna si cu ceilalti membri din colonie. De obicei numarul de exemplare dintr-o colonie este de 70-80 care sunt conduse de o femela dominanta. Aceasta indeplineste rolul de "regina" si are dreptul sa se reproduca, fatand mai mult de 20 de pui odata. Puii sunt ingrijiti de cateva exemplare care indeplinesc si rolul de "lucratori"- sapa tuneluri si aduna hrana.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 573 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare specie de rozatoare care face parte din familia sinsilelor este viscacha de campie (Lagostomus maximus)? Acesta traieste in regiunile din centrul si sudul Americii de Sud, in colonii de pana la 50 de exemplare, in sisteme de vizuini sapate ca niste tuneluri lungi de pana la 300 m. Se hraneste cu radacini, ierburi, seminte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 574 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare rozator din lume traieste in estul si nordul Americii de Sud si se numeste capibara (Hydrochoerus hydrochaeris)? Are lungimea corpului de 1,1-1,3 metri si greutatea de 35-66 kg? Are talentul de a inota excelent si de a se scufunda in rauri si lacuri. Cand soarele este arzator in miezul zilei capibara se balaceste in apele bogate in plante acvatice, hrana sa preferata. Capibara este vanat de oameni pentru pielea si carnea sa gustoasa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 575 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista un rozator ...

Stiati ca ...  exista un rozator care sare ca o veverita. Acesta traieste in regiunile din centrul si sudul Europei si pana in vestul Asiei si poarta numele de parasul mare? Are coada stufoasa si lunga, iar membrele posterioare mari ii permit sa sara printre crengile copacilor si sa adopte chiar o pozitie semiverticala. Acest soarece era crescut inca din timpuri de demult, in Roma Antica era servit la cina dupa ce in prealabil era ingrasat toamna cu surplus de hrana, carnea sa fiind considerata o specialitate culinara.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 576 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 141 142 143

144

145 146 147 »
«

»