Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 144

Stiati ca... exista 4 ordine ...

Stiati ca ...  exista 4 ordine de reptile: soparlele; serpii; crocodilii, caimanii si aligatorii; testoasele si tuatara? Avand in vedere forma lor exterioara am putea spune ca acestea se aseamana foarte putin intre ele, de exemplu un sarpe este foarte mult diferit de un crocodil.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 573 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... primele reptile au ...

Stiati ca ...  primele reptile au aparut cu 300 milioane de ani in urma si au evoluat din amfibieni?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 574 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecele cartita golas(Heterocephalus ...

Stiati ca ...  soarecele cartita golas(Heterocephalus glaber) nu este chiar in totalitate golas, are fire de par rare de culoare deschisa din loc in loc pe pielea rozalie-cenusie? Acest soarece are lungimea de 8-9 cm si greutatea de 30-80 g si traieste in Africa de Est. Isi petrece majoritatea timpului in galerii subterane, pe care le sapa sub forma unor sisteme foarte complicate de tuneluri in care locuieste impreuna si cu ceilalti membri din colonie. De obicei numarul de exemplare dintr-o colonie este de 70-80 care sunt conduse de o femela dominanta. Aceasta indeplineste rolul de "regina" si are dreptul sa se reproduca, fatand mai mult de 20 de pui odata. Puii sunt ingrijiti de cateva exemplare care indeplinesc si rolul de "lucratori"- sapa tuneluri si aduna hrana.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 575 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare specie de rozatoare care face parte din familia sinsilelor este viscacha de campie (Lagostomus maximus)? Acesta traieste in regiunile din centrul si sudul Americii de Sud, in colonii de pana la 50 de exemplare, in sisteme de vizuini sapate ca niste tuneluri lungi de pana la 300 m. Se hraneste cu radacini, ierburi, seminte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 576 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 141 142 143

144

145 146 147 »
«

»