´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 145

Stiati ca... testoasele au aparut ...

Stiati ca ...  testoasele au aparut cu 200 milioane de ani in urma, iar putin mai tarziu reptilele au inceput sa se diversifice semnificativ? Atunci au aparut reptilele zburatoare sau pterozaurii, crocodilienii, dinozaurii si tuatara.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 577 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista 4 ordine ...

Stiati ca ...  exista 4 ordine de reptile: soparlele; serpii; crocodilii, caimanii si aligatorii; testoasele si tuatara? Avand in vedere forma lor exterioara am putea spune ca acestea se aseamana foarte putin intre ele, de exemplu un sarpe este foarte mult diferit de un crocodil.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 578 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... primele reptile au ...

Stiati ca ...  primele reptile au aparut cu 300 milioane de ani in urma si au evoluat din amfibieni?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 579 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecele cartita golas(Heterocephalus ...

Stiati ca ...  soarecele cartita golas(Heterocephalus glaber) nu este chiar in totalitate golas, are fire de par rare de culoare deschisa din loc in loc pe pielea rozalie-cenusie? Acest soarece are lungimea de 8-9 cm si greutatea de 30-80 g si traieste in Africa de Est. Isi petrece majoritatea timpului in galerii subterane, pe care le sapa sub forma unor sisteme foarte complicate de tuneluri in care locuieste impreuna si cu ceilalti membri din colonie. De obicei numarul de exemplare dintr-o colonie este de 70-80 care sunt conduse de o femela dominanta. Aceasta indeplineste rolul de "regina" si are dreptul sa se reproduca, fatand mai mult de 20 de pui odata. Puii sunt ingrijiti de cateva exemplare care indeplinesc si rolul de "lucratori"- sapa tuneluri si aduna hrana.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 580 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 142 143 144

145

146 147 148 »
«

»