´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 145

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare rozator nativ din Australia este sobolanul de apa australian (Hydromys chrysogaster)? Acesta este activ in zorii zilei si la apusul soarelui, cand vaneaza pesti, melci de apa, moluste, soreci, lilieci si pasari. Are lungimea corpului de 29-39 cm, greutatea de 0,6-1,2 kg si degetele labelor posterioare palmate, perfect adaptate pentru a inota.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 577 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista un singur ...

Stiati ca ...  exista un singur rozator din Lumea Veche care are coada prehensila (cu rol de apucare)? Acesta se numeste soarecele pitic (Micromys minutus), iar arealul sau se intinde din europa de Vest pana in Asia de Vest. Hrana sa preferata este formata din seminte de aceea cu ajutorul cozii lungi de 4,5-7,5 cm se prinde de spicele de grau ajutandu-se si de picioarele mici dar inzestrate cu labe late, prehensile si ele. Are lungimea corpului de 5-8 cm si greutatea de 5-7 grame.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 578 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista un sobolan ...

Stiati ca ...  exista un sobolan cu urechi de iepure, acesta este sobolanul urias malgas (Hypogeomys antimena) care traieste Madagascar? Are urechile mari ca de iepure dar si comportamentul asemanator iepurilor deoarece el nu alerga ci mai degraba sare. Isi sapa un sistem de vizuini cu 6 intrari, de obicei in solul nisipos din padurile din zonele de coasta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 579 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare harciog este harciogul comun (Cricetus cricetus) care are obiceiul de a hiberna in lunile de iarna, trezindu-se insa la 5-7 zile pentru a se hrani cu radacini, seminte si alte materii vegetale pe care le-a adunat toamna si le-a depozitat in vizuina. In timpul verii mananca viermi, larve si mici vietuitoare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 580 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 142 143 144

145

146 147 148 »
«

»