Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 146

Stiati ca... exista un sobolan ...

Stiati ca ...  exista un sobolan cu urechi de iepure, acesta este sobolanul urias malgas (Hypogeomys antimena) care traieste Madagascar? Are urechile mari ca de iepure dar si comportamentul asemanator iepurilor deoarece el nu alerga ci mai degraba sare. Isi sapa un sistem de vizuini cu 6 intrari, de obicei in solul nisipos din padurile din zonele de coasta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 581 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare harciog este harciogul comun (Cricetus cricetus) care are obiceiul de a hiberna in lunile de iarna, trezindu-se insa la 5-7 zile pentru a se hrani cu radacini, seminte si alte materii vegetale pe care le-a adunat toamna si le-a depozitat in vizuina. In timpul verii mananca viermi, larve si mici vietuitoare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 582 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... iepurele saritor Pedetes ...

Stiati ca ...  iepurele saritor (Pedetes capensis) face salturi uriase de aproximativ 2 metri, avand obiceiul sa-si arcuiasca coada lunga de 30-47 cm in sus? La aceasta specie femela naste un singur pui care este alaptat de ea in vizuina timp de 7 saptamani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 583 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic rozator din America de Nord este soarecele pigmeu nordic (Baiomys taylori)? Interesant este ca la aceasta specie femela ramane gestanta la o varsta considerata record in randul rozatoarelor, de 4 saptamani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 584 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 143 144 145

146

147 148 149 »
«

»