´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 146

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare specie de rozatoare care face parte din familia sinsilelor este viscacha de campie (Lagostomus maximus)? Acesta traieste in regiunile din centrul si sudul Americii de Sud, in colonii de pana la 50 de exemplare, in sisteme de vizuini sapate ca niste tuneluri lungi de pana la 300 m. Se hraneste cu radacini, ierburi, seminte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 581 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare rozator din lume traieste in estul si nordul Americii de Sud si se numeste capibara (Hydrochoerus hydrochaeris)? Are lungimea corpului de 1,1-1,3 metri si greutatea de 35-66 kg? Are talentul de a inota excelent si de a se scufunda in rauri si lacuri. Cand soarele este arzator in miezul zilei capibara se balaceste in apele bogate in plante acvatice, hrana sa preferata. Capibara este vanat de oameni pentru pielea si carnea sa gustoasa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 582 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista un rozator ...

Stiati ca ...  exista un rozator care sare ca o veverita. Acesta traieste in regiunile din centrul si sudul Europei si pana in vestul Asiei si poarta numele de parasul mare? Are coada stufoasa si lunga, iar membrele posterioare mari ii permit sa sara printre crengile copacilor si sa adopte chiar o pozitie semiverticala. Acest soarece era crescut inca din timpuri de demult, in Roma Antica era servit la cina dupa ce in prealabil era ingrasat toamna cu surplus de hrana, carnea sa fiind considerata o specialitate culinara.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 583 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare rozator nativ din Australia este sobolanul de apa australian (Hydromys chrysogaster)? Acesta este activ in zorii zilei si la apusul soarelui, cand vaneaza pesti, melci de apa, moluste, soreci, lilieci si pasari. Are lungimea corpului de 29-39 cm, greutatea de 0,6-1,2 kg si degetele labelor posterioare palmate, perfect adaptate pentru a inota.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 584 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 143 144 145

146

147 148 149 »
«

»