´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 146

Stiati ca... iepurele saritor Pedetes ...

Stiati ca ...  iepurele saritor (Pedetes capensis) face salturi uriase de aproximativ 2 metri, avand obiceiul sa-si arcuiasca coada lunga de 30-47 cm in sus? La aceasta specie femela naste un singur pui care este alaptat de ea in vizuina timp de 7 saptamani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 581 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic rozator din America de Nord este soarecele pigmeu nordic (Baiomys taylori)? Interesant este ca la aceasta specie femela ramane gestanta la o varsta considerata record in randul rozatoarelor, de 4 saptamani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 582 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... veverita zburatoare uriasa ...

Stiati ca ...  veverita zburatoare uriasa (Petaurista elegans) traieste in Asia de Sud si Sud- est si se remarca prin faptul ca poate plana pe o distanta de 400 m intinzandu-si membrele si portiunile de piele imblanita dintre picioarele anterioare si posterioare? In timpul zborului isi poate schimba unghiul de planare cu ajutorul membrelor din fata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 583 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... una dintre cele ...

Stiati ca ...  una dintre cele mai mari si puternice veverite nearboricole este marmota de America (Marmota monax), care are lungimea cozii de 7,5-11,5 cm, lungimea corpului de 32-52 cm si greutatea de 3-5 kg? Are un comportament agresiv fata de alte exemplare, mai ales cand isi apara vizuina, pocneste cu coada intepenita, isi arcuieste spinarea si isi arata dintii clantanind puternic din ei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 584 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 143 144 145

146

147 148 149 »
«

»