´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 147

Stiati ca... rozatoarele traiesc in ...

Stiati ca ...  rozatoarele traiesc in toata lumea, doar in Antarctica nu? Majoritatea speciilor sunt terestre, unele sunt arboricole ca de exemplu veveritele, altele precum soarecii-cartita prefera sa stea in subteran, iar speciile cum sunt castorii sunt semiacvatice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 585 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai preferat ...

Stiati ca ...  cel mai preferat vierme de nisip al pescarilor este Arenicola marina care traieste in apa putin adanca din Marea Nordului si este folosit ca momeala in prinderea unor specii de pesti? Acest vierme patrunde in sedimentele de pe fundul marii la fel cum intra rama in pamant, isi sapa un tub ca litera U si elimina nisipul prin deschizatura posterioara a tubului sub forma de gramezi. Prin aceste gramezi viermele isi tradeaza existenta si astfel este scos cu usurinta cu ajutorul unui carlig introdus prin una din deschizaturile tubului sau pur si simplu dezgropat. Viermele are un cap mic triunghiular, o trompa calciforma si cateva fascicule de peri in prima treime a corpului. Aceste facicule sunt fixate in mici tuberculi, in rest corpul este lipsit de parapodii si branhii. Viermele are in partea de mijloc 13 segmente care prezinta arborii branhiali ramificati si secreta un lichid galben-verzui cu ajutorul caruia isi consolideaza tubul in care traieste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 586 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... popandaii columbieni Spermophilus ...

Stiati ca ...  popandaii columbieni (Spermophilus columbianus) traiesc in colonii mici si au obiceiul cand se intalnesc sa se "sarute" inclina capul in scopul de a adulmeca glandele odorifere orale din zona gurii?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 587 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... viermii parosi cuprind ...

Stiati ca ...  viermii parosi cuprind grupul viermilor de nisip din care face parte si specia Chaetopterus mucus care este foarte mare, are corpul cu lungimea de pana la 25 cm, insa destul de fragil? Acesta traieste intr-un canal in forma literei U, ascuns bine in sedimentele marine. Are niste excrescente ca niste vasle cu ajutorul carora se deplaseaza prin curentii de apa, iar pentru a supravietui are un fel de punga cu fire de mucus cu ajutorul careia filtreaza particulele purtatoare de hrana din apa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 588 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 144 145 146

147

148 149 150 »
«

»