Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 147

Stiati ca... veverita zburatoare uriasa ...

Stiati ca ...  veverita zburatoare uriasa (Petaurista elegans) traieste in Asia de Sud si Sud- est si se remarca prin faptul ca poate plana pe o distanta de 400 m intinzandu-si membrele si portiunile de piele imblanita dintre picioarele anterioare si posterioare? In timpul zborului isi poate schimba unghiul de planare cu ajutorul membrelor din fata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 585 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... una dintre cele ...

Stiati ca ...  una dintre cele mai mari si puternice veverite nearboricole este marmota de America (Marmota monax), care are lungimea cozii de 7,5-11,5 cm, lungimea corpului de 32-52 cm si greutatea de 3-5 kg? Are un comportament agresiv fata de alte exemplare, mai ales cand isi apara vizuina, pocneste cu coada intepenita, isi arcuieste spinarea si isi arata dintii clantanind puternic din ei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 586 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... rozatoarele traiesc in ...

Stiati ca ...  rozatoarele traiesc in toata lumea, doar in Antarctica nu? Majoritatea speciilor sunt terestre, unele sunt arboricole ca de exemplu veveritele, altele precum soarecii-cartita prefera sa stea in subteran, iar speciile cum sunt castorii sunt semiacvatice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 587 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai preferat ...

Stiati ca ...  cel mai preferat vierme de nisip al pescarilor este Arenicola marina care traieste in apa putin adanca din Marea Nordului si este folosit ca momeala in prinderea unor specii de pesti? Acest vierme patrunde in sedimentele de pe fundul marii la fel cum intra rama in pamant, isi sapa un tub ca litera U si elimina nisipul prin deschizatura posterioara a tubului sub forma de gramezi. Prin aceste gramezi viermele isi tradeaza existenta si astfel este scos cu usurinta cu ajutorul unui carlig introdus prin una din deschizaturile tubului sau pur si simplu dezgropat. Viermele are un cap mic triunghiular, o trompa calciforma si cateva fascicule de peri in prima treime a corpului. Aceste facicule sunt fixate in mici tuberculi, in rest corpul este lipsit de parapodii si branhii. Viermele are in partea de mijloc 13 segmente care prezinta arborii branhiali ramificati si secreta un lichid galben-verzui cu ajutorul caruia isi consolideaza tubul in care traieste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 588 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 144 145 146

147

148 149 150 »
«

»