´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 147

Stiati ca... exista un singur ...

Stiati ca ...  exista un singur rozator din Lumea Veche care are coada prehensila (cu rol de apucare)? Acesta se numeste soarecele pitic (Micromys minutus), iar arealul sau se intinde din europa de Vest pana in Asia de Vest. Hrana sa preferata este formata din seminte de aceea cu ajutorul cozii lungi de 4,5-7,5 cm se prinde de spicele de grau ajutandu-se si de picioarele mici dar inzestrate cu labe late, prehensile si ele. Are lungimea corpului de 5-8 cm si greutatea de 5-7 grame.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 585 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista un sobolan ...

Stiati ca ...  exista un sobolan cu urechi de iepure, acesta este sobolanul urias malgas (Hypogeomys antimena) care traieste Madagascar? Are urechile mari ca de iepure dar si comportamentul asemanator iepurilor deoarece el nu alerga ci mai degraba sare. Isi sapa un sistem de vizuini cu 6 intrari, de obicei in solul nisipos din padurile din zonele de coasta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 586 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare harciog este harciogul comun (Cricetus cricetus) care are obiceiul de a hiberna in lunile de iarna, trezindu-se insa la 5-7 zile pentru a se hrani cu radacini, seminte si alte materii vegetale pe care le-a adunat toamna si le-a depozitat in vizuina. In timpul verii mananca viermi, larve si mici vietuitoare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 587 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... iepurele saritor Pedetes ...

Stiati ca ...  iepurele saritor (Pedetes capensis) face salturi uriase de aproximativ 2 metri, avand obiceiul sa-si arcuiasca coada lunga de 30-47 cm in sus? La aceasta specie femela naste un singur pui care este alaptat de ea in vizuina timp de 7 saptamani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 588 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 144 145 146

147

148 149 150 »
«

»