´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 148

Stiati ca... exista o specie ...

Stiati ca ...  exista o specie de vierme paros care prezinta peri si organe luminoase? Aceasta se numeste Harmothoe impar si are corpul de forma ovoida, cu lungimea de 1,2-2,5 cm, pe suprafata caruia are placi tegumentare dispuse ca niste tigle de acoperis.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 589 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... viermele Hermione hystrix ...

Stiati ca ...  viermele Hermione hystrix traieste in Marea Mediterana si are numerosi peri care sunt foarte periculosi, sunt prevazuti cu niste carlige care patrund adanc in piele si raman prinse acolo?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 590 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista un vierme ...

Stiati ca ...  exista un vierme marin scalar, foarte lenes, larg raspandit, care are corpul lung de 20 cm si acoperit de un invelis de tepi ce se aseamana cu postavul? Acesta ii acopera atat spatele cat si extremitatile. Interesant la acest vierme este faptul ca lumina care patrunde in peri ii creeaza reflexii in toate culorile facand sa aiba un aspect interesant.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 591 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecele de mare ...

Stiati ca ...  soarecele de mare are denumirea stiintifica de Aphrodita aculeata dupa numele zeitei iubirii din mitologia greaca desi daca avem in vedere aspectul sau bizar, forma ovoida si plata, am putea spune ca acest nume nu i se potriveste?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 592 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 145 146 147

148

149 150 151 »
«

»