Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 148

Stiati ca... popandaii columbieni Spermophilus ...

Stiati ca ...  popandaii columbieni (Spermophilus columbianus) traiesc in colonii mici si au obiceiul cand se intalnesc sa se "sarute" inclina capul in scopul de a adulmeca glandele odorifere orale din zona gurii?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 589 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... viermii parosi cuprind ...

Stiati ca ...  viermii parosi cuprind grupul viermilor de nisip din care face parte si specia Chaetopterus mucus care este foarte mare, are corpul cu lungimea de pana la 25 cm, insa destul de fragil? Acesta traieste intr-un canal in forma literei U, ascuns bine in sedimentele marine. Are niste excrescente ca niste vasle cu ajutorul carora se deplaseaza prin curentii de apa, iar pentru a supravietui are un fel de punga cu fire de mucus cu ajutorul careia filtreaza particulele purtatoare de hrana din apa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 590 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista o specie ...

Stiati ca ...  exista o specie de vierme paros care prezinta peri si organe luminoase? Aceasta se numeste Harmothoe impar si are corpul de forma ovoida, cu lungimea de 1,2-2,5 cm, pe suprafata caruia are placi tegumentare dispuse ca niste tigle de acoperis.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 591 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... viermele Hermione hystrix ...

Stiati ca ...  viermele Hermione hystrix traieste in Marea Mediterana si are numerosi peri care sunt foarte periculosi, sunt prevazuti cu niste carlige care patrund adanc in piele si raman prinse acolo?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 592 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 145 146 147

148

149 150 151 »
«

»