Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 149

Stiati ca... exista un vierme ...

Stiati ca ...  exista un vierme marin scalar, foarte lenes, larg raspandit, care are corpul lung de 20 cm si acoperit de un invelis de tepi ce se aseamana cu postavul? Acesta ii acopera atat spatele cat si extremitatile. Interesant la acest vierme este faptul ca lumina care patrunde in peri ii creeaza reflexii in toate culorile facand sa aiba un aspect interesant.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 593 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecele de mare ...

Stiati ca ...  soarecele de mare are denumirea stiintifica de Aphrodita aculeata dupa numele zeitei iubirii din mitologia greaca desi daca avem in vedere aspectul sau bizar, forma ovoida si plata, am putea spune ca acest nume nu i se potriveste?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 594 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o specie foarte ...

Stiati ca ...  o specie foarte frumoasa care prin coroana ei de tentacule are aspect de coral si denumirea specifica de coralul-de-nisip (Sabellaria spinulosa)? Aceasta traieste in Marea Nordului unde isi construieste tubul ei in nisip. Aspectul de coralier este evidentiat si prin faptul ca acesti viermi nu sunt liberi sunt fixati si traiesc in colonii masive si dense.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 595 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista un vierme ...

Stiati ca ...  exista un vierme paros care seamana cu o floare, se numeste Spirographis spallanzani si traieste in sedimentele din Marea Mediterana? Are coroana de tentacule asemanatoare unei flori deschise ce impodobeste peretele litoral din apa, insa la cea mai mica tulburare dispare imediat ramanand vizibile doar tuburile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 596 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 146 147 148

149

150 151 152 »
«

»