´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 149

Stiati ca... o specie foarte ...

Stiati ca ...  o specie foarte frumoasa care prin coroana ei de tentacule are aspect de coral si denumirea specifica de coralul-de-nisip (Sabellaria spinulosa)? Aceasta traieste in Marea Nordului unde isi construieste tubul ei in nisip. Aspectul de coralier este evidentiat si prin faptul ca acesti viermi nu sunt liberi sunt fixati si traiesc in colonii masive si dense.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 593 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista un vierme ...

Stiati ca ...  exista un vierme paros care seamana cu o floare, se numeste Spirographis spallanzani si traieste in sedimentele din Marea Mediterana? Are coroana de tentacule asemanatoare unei flori deschise ce impodobeste peretele litoral din apa, insa la cea mai mica tulburare dispare imediat ramanand vizibile doar tuburile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 594 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista policheti numiti ...

Stiati ca ...  exista policheti numiti viermi-evantai care traiesc intr-un tub pe care singuri si-l construiesc si-l fixeaza de suprafetele dure? Una dintre aceastea este specia Sabella pavonina, are lungimea de 20 cm si este larg raspandita in apele marine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 595 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pe costele europene ...

Stiati ca ...  pe costele europene ale Marii Negre traieste specia Nereis diversicolor care poate ajunge la lungimea corpului de 12 cm? Are un colorit in numeroase nuante galbui-cenusii sau rosiatice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 596 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 146 147 148

149

150 151 152 »
«

»