´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 150

Stiati ca... viermele Hermione hystrix ...

Stiati ca ...  viermele Hermione hystrix traieste in Marea Mediterana si are numerosi peri care sunt foarte periculosi, sunt prevazuti cu niste carlige care patrund adanc in piele si raman prinse acolo?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 597 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista un vierme ...

Stiati ca ...  exista un vierme marin scalar, foarte lenes, larg raspandit, care are corpul lung de 20 cm si acoperit de un invelis de tepi ce se aseamana cu postavul? Acesta ii acopera atat spatele cat si extremitatile. Interesant la acest vierme este faptul ca lumina care patrunde in peri ii creeaza reflexii in toate culorile facand sa aiba un aspect interesant.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 598 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecele de mare ...

Stiati ca ...  soarecele de mare are denumirea stiintifica de Aphrodita aculeata dupa numele zeitei iubirii din mitologia greaca desi daca avem in vedere aspectul sau bizar, forma ovoida si plata, am putea spune ca acest nume nu i se potriveste?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 599 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o specie foarte ...

Stiati ca ...  o specie foarte frumoasa care prin coroana ei de tentacule are aspect de coral si denumirea specifica de coralul-de-nisip (Sabellaria spinulosa)? Aceasta traieste in Marea Nordului unde isi construieste tubul ei in nisip. Aspectul de coralier este evidentiat si prin faptul ca acesti viermi nu sunt liberi sunt fixati si traiesc in colonii masive si dense.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 600 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 147 148 149

150

151 152 153 »
«

»