Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 150

Stiati ca... exista policheti numiti ...

Stiati ca ...  exista policheti numiti viermi-evantai care traiesc intr-un tub pe care singuri si-l construiesc si-l fixeaza de suprafetele dure? Una dintre aceastea este specia Sabella pavonina, are lungimea de 20 cm si este larg raspandita in apele marine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 597 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pe costele europene ...

Stiati ca ...  pe costele europene ale Marii Negre traieste specia Nereis diversicolor care poate ajunge la lungimea corpului de 12 cm? Are un colorit in numeroase nuante galbui-cenusii sau rosiatice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 598 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... specia Nereis virens ...

Stiati ca ...  specia Nereis virens este un vierme paros urias, care face parte din categoria viermilor zdreanta, are lungimea de cel mult 50 cm si traieste in malul nisipos al coastelor marine adiacente Oceanului Atlantic? Aceasta specie marina are un numar de 170 de segmente si prezinta parapodii de 4,5 centimetrii latime.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 599 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare lenes este, fara nicio indoiala, lenesul, un animal care intr-o ora face mai putin de 2 km? In 80-90% din timpul petrecut intr-o viata este folosit la somn si digerarea pasnica a hranei. Daca nu se misca, abia poate fi observat in padure.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 600 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 147 148 149

150

151 152 153 »
«

»