´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 151

Stiati ca... exista un vierme ...

Stiati ca ...  exista un vierme paros care seamana cu o floare, se numeste Spirographis spallanzani si traieste in sedimentele din Marea Mediterana? Are coroana de tentacule asemanatoare unei flori deschise ce impodobeste peretele litoral din apa, insa la cea mai mica tulburare dispare imediat ramanand vizibile doar tuburile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 601 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista policheti numiti ...

Stiati ca ...  exista policheti numiti viermi-evantai care traiesc intr-un tub pe care singuri si-l construiesc si-l fixeaza de suprafetele dure? Una dintre aceastea este specia Sabella pavonina, are lungimea de 20 cm si este larg raspandita in apele marine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 602 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pe costele europene ...

Stiati ca ...  pe costele europene ale Marii Negre traieste specia Nereis diversicolor care poate ajunge la lungimea corpului de 12 cm? Are un colorit in numeroase nuante galbui-cenusii sau rosiatice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 603 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... specia Nereis virens ...

Stiati ca ...  specia Nereis virens este un vierme paros urias, care face parte din categoria viermilor zdreanta, are lungimea de cel mult 50 cm si traieste in malul nisipos al coastelor marine adiacente Oceanului Atlantic? Aceasta specie marina are un numar de 170 de segmente si prezinta parapodii de 4,5 centimetrii latime.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 604 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 148 149 150

151

152 153 154 »
«

»