´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 154

Stiati ca... isi tine corpul ...

Stiati ca ...  isi tine corpul drept atunci cand paseste pe zapada? Pentru a inainta cu viteza mai mare se intinde pe zapada si aluneca impingand cu picioarele si uneori ajutandu-se si de aripi ca de vasle.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 613 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... argentavis magnificens era ...

Stiati ca ...  argentavis magnificens era un gigant al zborului, cu lungimea corpului de 1,26 metri, cantarea 70-80 kg si avea anvergura aripilor de 7-8 metri?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 614 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... argentavis magnificens putea ...

Stiati ca ...  argentavis magnificens putea sa se ridice in zbor pana la inaltimea de 2000-3000 m si sa zboare pe o distanta de aproximativ 200-300 km? Conform cercetatorilor se pare ca aceasta pasare se putea ridica cu greu in zbor de aceea se catara la inaltimi mari, apoi se folosea cu abilitate de curentii ascendenti de aer.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 615 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in regiunile tropicale ...

Stiati ca ...  in regiunile tropicale si subtropicale traiesc aproximativ 1200 de specii de saturnide, insecte mari spectaculoase ca niste molii cu aripi impresionante pe care prezinta semne caracteristice deosebite? Ele fac parte din familia Saturnidae. Au aripile cu anvergura de 5-30 cm, iar in centrul fiecarei aripi prezinta cate un ochi bine evidentiat prin nuanta de culoare contrastanta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 616 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 151 152 153

154

155 156 157 »
«

»