Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 155

Stiati ca... argentavis magnificens putea ...

Stiati ca ...  argentavis magnificens putea sa se ridice in zbor pana la inaltimea de 2000-3000 m si sa zboare pe o distanta de aproximativ 200-300 km? Conform cercetatorilor se pare ca aceasta pasare se putea ridica cu greu in zbor de aceea se catara la inaltimi mari, apoi se folosea cu abilitate de curentii ascendenti de aer.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 617 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in regiunile tropicale ...

Stiati ca ...  in regiunile tropicale si subtropicale traiesc aproximativ 1200 de specii de saturnide, insecte mari spectaculoase ca niste molii cu aripi impresionante pe care prezinta semne caracteristice deosebite? Ele fac parte din familia Saturnidae. Au aripile cu anvergura de 5-30 cm, iar in centrul fiecarei aripi prezinta cate un ochi bine evidentiat prin nuanta de culoare contrastanta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 618 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la saturnide adultii ...

Stiati ca ...  la saturnide adultii au antene mari cu perisori pe ele in forma de pieptene si nu se hranesc? Doar omizile acestor fluturi se hranesc cu frunzele unor specii de arbori si arbusti pe ramurile carora formeaza coconi grosi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 619 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare molie din America de Nord este specia Actias Luna care traieste in Mexic la granita cu Canada? Are corpul foarte mare si imblanit, aripile anterioare tivite cu maroniu, iar cele posterioare cu rosu. Anvergura aripilor este de 8-11,5 cm (in cazuri rare si de 17 cm), iar coloritul de fond este verzui-deschis. Omizile traiesc in padurile de foioase si se hranesc cu frunzele acestora. Din nefericire adultii nu traiesc foarte mult, cel mult 7 zile, ei nici nu se hranesc, scopul lor este de a se imperechea si a depune ouale, apoi mor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 620 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 152 153 154

155

156 157 158 »
«

»