´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 156

Stiati ca... argentavis magnificens era ...

Stiati ca ...  argentavis magnificens era un gigant al zborului, cu lungimea corpului de 1,26 metri, cantarea 70-80 kg si avea anvergura aripilor de 7-8 metri?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 621 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... argentavis magnificens putea ...

Stiati ca ...  argentavis magnificens putea sa se ridice in zbor pana la inaltimea de 2000-3000 m si sa zboare pe o distanta de aproximativ 200-300 km? Conform cercetatorilor se pare ca aceasta pasare se putea ridica cu greu in zbor de aceea se catara la inaltimi mari, apoi se folosea cu abilitate de curentii ascendenti de aer.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 622 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in regiunile tropicale ...

Stiati ca ...  in regiunile tropicale si subtropicale traiesc aproximativ 1200 de specii de saturnide, insecte mari spectaculoase ca niste molii cu aripi impresionante pe care prezinta semne caracteristice deosebite? Ele fac parte din familia Saturnidae. Au aripile cu anvergura de 5-30 cm, iar in centrul fiecarei aripi prezinta cate un ochi bine evidentiat prin nuanta de culoare contrastanta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 623 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... la saturnide adultii ...

Stiati ca ...  la saturnide adultii au antene mari cu perisori pe ele in forma de pieptene si nu se hranesc? Doar omizile acestor fluturi se hranesc cu frunzele unor specii de arbori si arbusti pe ramurile carora formeaza coconi grosi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 624 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 153 154 155

156

157 158 159 »
«

»