´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 157

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare molie din America de Nord este specia Actias Luna care traieste in Mexic la granita cu Canada? Are corpul foarte mare si imblanit, aripile anterioare tivite cu maroniu, iar cele posterioare cu rosu. Anvergura aripilor este de 8-11,5 cm (in cazuri rare si de 17 cm), iar coloritul de fond este verzui-deschis. Omizile traiesc in padurile de foioase si se hranesc cu frunzele acestora. Din nefericire adultii nu traiesc foarte mult, cel mult 7 zile, ei nici nu se hranesc, scopul lor este de a se imperechea si a depune ouale, apoi mor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 625 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cele mai mari ...

Stiati ca ...  cele mai mari aripi dintre toate insectele le are fluturele Attacus Atlas. Acest fluture nocturn traieste in Asia de Sud-Est, in regiunile deschise ierboase, dar si in cele impadurite? Are denumirea populara de fluturele Atlas, iar in unele tari este considerat o specie vulnerabila, ocrotita prin lege, desi are capacitatea de a zbura imediat la orice pericol, fiind foarte rapid. Poate fi recunoscut dupa coloritul foarte frumos al aripilor, cu modele triunghiulare translucide, linii ondulate negre pe marginile aripilor varfurile curbate ale aripilor anterioare, nuantele de bej, crem, cafeniu, maroniu, portocaliu pana la alb si negru care se imbina armonios. Are anvergura aripilor de cel mult 25-30 cm.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 626 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in Canada si ...

Stiati ca ...  in Canada si SUA zboara fluturele Callosamia Promethea, mai ales in zonele impadurite? La aceasta specie femela este nocturna, insa masculul zboara de obicei ziua. La femela coloritul aripilor este in nuante de maroniu, cafeniu, bej, rosu-roz, alcatuind un model simetric cu forme geometrice frumos conturate, cu linii ondulate si degradeuri perfect realizate. Pe aripile anterioare apar cei doi ochi in culori contrastante de negru si alb. La mascul predomina negrul si nuantele de culori maronii pe marginile aripilor. La aceasta specie imperecherea are loc in partea a doua a zilei, apoi femela depune 2-12 oua noaptea sub forma de ciorchine pe plantele gazda.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 627 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare fluture din Europa este Saturnia pyri care zboara prin livezi, gradini, zone deschise sau impadurite? Interesant la aceasta specie este faptul ca larvele consuma mai ales frunze de pomi fructiferi de par. Hrana lor este completata si cu frunze de mar, cais, plop, cires, nuc, paducel, frasin, etc. Femela este mai mare decat masculul are anvergura aripilor de 15-16 cm. Aripile fluturelui sunt colorate in nuante maronii, rosu, bej, gri, ocru si alb. Pe aripi fluturele are 4 ochi in scopul de a speria pasarile. Adultii nu se hranesc, ei traiesc atat cat este suficient sa se imperecheze si sa depuna ouale in scopul de a mentine continuitatea speciei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 628 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 154 155 156

157

158 159 160 »
«

»