Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 157

Stiati ca... broasca cu coada ...

Stiati ca ...  broasca cu coada (Ascaphus truei) este singura specie de apa cu fecundatie interna si traieste in sud-vestul Canadei si nord-vestul SUA? Masculii au o "coada", o prelungire a cloacei cu ajutorul careia insereaza sperma in cloaca femelei. Apoi femela depune grupuri de oua sub forma unor siraguri in raurile reci de munte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 625 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in nordul Africii ...

Stiati ca ...  in nordul Africii traieste broasca raioasa cu gheare (Xenopus laevis) care are lungimea corpului de 6-13 cm si se remarca prin membrele posterioare foarte mari si musculoase, iar cele anterioare prevazute cu cate trei degete si gheare lungi si ascutite?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 626 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca raioasa este ...

Stiati ca ...  broasca raioasa este numita si platanna si este perfect adaptata la viata pe fundul iazurilor si lacurilor? Ghearele foarte lungi sunt folosite pentru a duce la gura mici pesti si nevertebrate cu care se hraneste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 627 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unul dintre cei ...

Stiati ca ...  unul dintre cei mai interesanti amfibieni este broasca fara limba (Pipa pipa) care se gaseste in nordul Americii de Sud? Aceasta specie nu are limba si are un mod de viata exclusiv acvatic, traieste in ape tulburi si namoloase. Modul de reproducere este oarecum diferit fata de cel care apare la alte specii de broaste acvatice. Masculul se prinde de spatele femelei, apoi incep sa se rostogoleasca impreuna in apa, ouale sunt eliberate de femela, fecundate de mascul si prinse in zona dintre spatele femelei si burta masculului. Dupa un timp ouale sunt absorbite in pielea de pe partea dorsala a femelei si raman acolo pana eclozeaza si apar mici broscute.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 628 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 154 155 156

157

158 159 160 »
«

»