´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 157

Stiati ca... broasca raioasa este ...

Stiati ca ...  broasca raioasa este numita si platanna si este perfect adaptata la viata pe fundul iazurilor si lacurilor? Ghearele foarte lungi sunt folosite pentru a duce la gura mici pesti si nevertebrate cu care se hraneste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 625 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unul dintre cei ...

Stiati ca ...  unul dintre cei mai interesanti amfibieni este broasca fara limba (Pipa pipa) care se gaseste in nordul Americii de Sud? Aceasta specie nu are limba si are un mod de viata exclusiv acvatic, traieste in ape tulburi si namoloase. Modul de reproducere este oarecum diferit fata de cel care apare la alte specii de broaste acvatice. Masculul se prinde de spatele femelei, apoi incep sa se rostogoleasca impreuna in apa, ouale sunt eliberate de femela, fecundate de mascul si prinse in zona dintre spatele femelei si burta masculului. Dupa un timp ouale sunt absorbite in pielea de pe partea dorsala a femelei si raman acolo pana eclozeaza si apar mici broscute.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 626 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca cu corn ...

Stiati ca ...  broasca cu corn asiatica (Megophrys montana) este distribuita in sud-estul Asiei? Are lungimea corpului de 7-14 cm si un aspect ca de frunza. Botul ei este ascutit, deasupra ochilor are doua coarne si cateva pliuri de piele care par a fi marginile unei frunze ce o camufleaza perfect in stratul de vegetatie de pe solul padurii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 627 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista o broasca ...

Stiati ca ...  exista o broasca care se agata de suprafetele verticale, ziduri, copaci, pietre folosindu-se de abdomenul sau ca de o ventuza? Aceasta specie are lungimea corpului de 3-5 cm si se numeste broasca patrunjel (Pelodytes punctatus), numele ei vine de la petele verzi care apar pe un fond de culoare deschis de pe partea dorsala a corpului. In perioada de reproducere femela depune ouale sub forma unor siraguri late in apa, apoi dupa eclozarea oualor apar mormolocii care ajung la o lungime mai mare decat a adultilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 628 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 154 155 156

157

158 159 160 »
«

»