Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 158

Stiati ca... broasca cu corn ...

Stiati ca ...  broasca cu corn asiatica (Megophrys montana) este distribuita in sud-estul Asiei? Are lungimea corpului de 7-14 cm si un aspect ca de frunza. Botul ei este ascutit, deasupra ochilor are doua coarne si cateva pliuri de piele care par a fi marginile unei frunze ce o camufleaza perfect in stratul de vegetatie de pe solul padurii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 629 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista o broasca ...

Stiati ca ...  exista o broasca care se agata de suprafetele verticale, ziduri, copaci, pietre folosindu-se de abdomenul sau ca de o ventuza? Aceasta specie are lungimea corpului de 3-5 cm si se numeste broasca patrunjel (Pelodytes punctatus), numele ei vine de la petele verzi care apar pe un fond de culoare deschis de pe partea dorsala a corpului. In perioada de reproducere femela depune ouale sub forma unor siraguri late in apa, apoi dupa eclozarea oualor apar mormolocii care ajung la o lungime mai mare decat a adultilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 630 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca Rheobatrachus silus ...

Stiati ca ...  broasca Rheobatrachus silus este o specie foarte rara din Australia, numita si broasca-ornitoring? Particularitatea ei consta in metoda unica de reproducere. Femela poate produce aproximativ 18-25 de oua, iar acestea dupa ce sunt fecundate sunt inghitite si clocite in stomac. Ouale secreta o substanta care suprima digestia si astfel ele se dezvolta in mod normal. Mormolocii se formeaza in oua, apoi dupa eclozare ei ies afara prin gura mamei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 631 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare broasca raioasa din lume se numeste broasca raioasa mare (Bufo marinus)? Are lungimea corpului de 5-23 cm si este raspandita in America Centrala si de Sud, dar si in Australia. Are un mod de viata predominant terestru, se deplaseaza prin salturi scurte sau tarandu-se si este extrem de veninoasa pentru celelalte animale. Pe umeri are niste glande mari cu venin, iar pe restul corpului are alte glande veninoase mai mici. Veninul este foarte puternic, poate omori un animal cam in 15 minute daca ajunge in gura acestuia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 632 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 155 156 157

158

159 160 161 »
«

»