´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 158

Stiati ca... broasca-mamos Alytes obstreticans ...

Stiati ca ...  broasca-mamos (Alytes obstreticans) are un mod inedit de reproducere si traieste in europa Centrala si de Vest? Dupa imperechere femela depune ouale sub forma unor siraguri si apoi le transfera masculului, pe partea posterioara a spatelui acestuia. Masculul are obiceiul sa-si infasoare siragurile de oua in jurul picioarelor din spate, uneori acestea apartin unor femele diferite.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 629 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca cu coada ...

Stiati ca ...  broasca cu coada (Ascaphus truei) este singura specie de apa cu fecundatie interna si traieste in sud-vestul Canadei si nord-vestul SUA? Masculii au o "coada", o prelungire a cloacei cu ajutorul careia insereaza sperma in cloaca femelei. Apoi femela depune grupuri de oua sub forma unor siraguri in raurile reci de munte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 630 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in nordul Africii ...

Stiati ca ...  in nordul Africii traieste broasca raioasa cu gheare (Xenopus laevis) care are lungimea corpului de 6-13 cm si se remarca prin membrele posterioare foarte mari si musculoase, iar cele anterioare prevazute cu cate trei degete si gheare lungi si ascutite?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 631 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca raioasa este ...

Stiati ca ...  broasca raioasa este numita si platanna si este perfect adaptata la viata pe fundul iazurilor si lacurilor? Ghearele foarte lungi sunt folosite pentru a duce la gura mici pesti si nevertebrate cu care se hraneste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 632 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 155 156 157

158

159 160 161 »
«

»