Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 159

Stiati ca... exista o specie ...

Stiati ca ...  exista o specie de broasca care isi cloceste ouale in sacii rezonatori? Acest comportament apare la broasca chiliana cu cioc (Rinoderma darwinii) si la alti amfibieni, la un numar foarte mic de specii. Aceasta specie poate fi recunoscuta usor dupa forma nasului deosebit cu un proboscis carnos caracteristic. Dupa imperechere femela depune cel mult 40 de oua pe sol. Acestea sunt pazite 2-3 saptamani de mascul, apoi cand embrionii din oua se misca masculul inghite cate 15 oua in sacii rezonatori si le tine pana ce ele eclozeaza. Mormolocii se hranesc cu galbenusul propriu pana ce ajung la stadiul de broscute si apoi ies afara din gura tatalui.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 633 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca Corroboree este ...

Stiati ca ...  broasca Corroboree este o specie in pericol de disparitie care se gaseste numai in Australia? Habitatul ei este predominant terestru si alcatuit din zonele cu smarcuri de muschi din Alpii din Australia. La aceasta specie femela are lungimea corpului de 2,5-3 cm si obisnuieste sa-si depuna ouale in muschi si nu in apa ca alte broaste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 634 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in regiunile din ...

Stiati ca ...  in regiunile din estul Americii de Sud traieste broasca cu patru ochi (Physalaemus nattereri), doi in fata si doi "ochi falsi" in alb si negru pe spate? Cand simte pericolul broasca obisnuieste sa-si umfle corpul si sa se ridice pe membrele posterioare astfel incat isi etaleaza cei doi ochi din spate incercand astfel sa-l surprinda pe atacator. Pentru a-si speria si mai mult dusmanul secreta si o substanta urat mirositoare prin glandele sale inghinale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 635 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare broasca din lume care traieste in Africa se numeste broasca Goliat (Conraua goliath)? Are corpul lung de 10-40 cm si un mod de viata predominant acvatic. Se scufunda cu usurinta in apa si inoata excelent, este perfect adaptata la viata subacvatica. La aceasta specie masculul nu canta in perioada de imperechere pentru a-si atrage femela. Hrana acestei broaste consta din mici reptile, mamifere si alte broaste pe care le prinde langa cursurile de apa din jungla africana.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 636 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 156 157 158

159

160 161 162 »
«

»