´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 160

Stiati ca... viermii parosi sunt ...

Stiati ca ...  viermii parosi sunt numiti si policheti deoarece fac parte din clasa Polichaeta si sunt viermi segmentati, au corpul cu lungimea intre 1 mm si 3 m, alcatuit din mai multe segmente cu expansiuni laterale parapodii? Acestea sunt formatiuni care se aseamana cu niste picioare ce sunt miscate prin intermediul unor muschi. Fiecare picior se divide in 2 lobi care la randul lor sunt intariti printr-un par chitinos si gros numit acicul. Perii chitinosi formeaza tepi, carlige, sageti, piepteni si alte forme ciudate care doar in cazuri rare indeplinesc rolul de arme de aparare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 637 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... majoritatea speciilor au ...

Stiati ca ...  majoritatea speciilor au cate patru degete la membrele anterioare si cate cinci la cele posterioare? Cele acvatice au membrele anterioare foarte reduse, iar cele posterioare lipsesc.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 638 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... singurul amfibian cu ...

Stiati ca ...  singurul amfibian cu coada orb este salamandra de culoare deschisa a pesterilor numita stiintific Typhlotriton spelaeus care traieste in Missouri?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 639 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista salamandre care ...

Stiati ca ...  exista salamandre care nu au plamani, ele respira prin gatul, gura si pielea bogat vascularizata? Acestea au un mod de viata terestru si se numesc Pletondotide.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 640 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 157 158 159

160

161 162 163 »
«

»