Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 160

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare broasca din America de Nord este broasca-bou (Rana catesbeiana) cu lungimea corpului de 9-20 cm? Traieste mai mult in mediul acvatic in cursurile lente de apa si are timpanele foarte mari. La aceasta specie femela depune cateva mii de oua, iar mormolocii ajung la stadiu final de dezvoltare la varsta adulta foarte greu, abia dupa 4 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 637 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca zburatoare Rhacophorus ...

Stiati ca ...  broasca zburatoare (Rhacophorus nigropalmatus) traieste in sud-estul Asiei si are lungimea corpului de 7-10 cm? Are picioarele prevazute cu membrane interdigitale care functioneaza ca o parasuta cand planeaza dintr-un copac in altul. Degetele sunt prevazute cu niste pernute adezive care o ajuta sa se fixeze mai bine de crengile copacilor. In perioada de reproducere femela depune un numar de cel mult 800 de oua in cuiburi de spuma agatate de frunzisul de deasupra apelor cu curs lent. In momentul cand ouale eclozeaza, mormolocii cad in apa dedesubt si isi continua dezvoltarea spre stadiul de adult.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 638 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... viermii parosi sunt ...

Stiati ca ...  viermii parosi sunt numiti si policheti deoarece fac parte din clasa Polichaeta si sunt viermi segmentati, au corpul cu lungimea intre 1 mm si 3 m, alcatuit din mai multe segmente cu expansiuni laterale parapodii? Acestea sunt formatiuni care se aseamana cu niste picioare ce sunt miscate prin intermediul unor muschi. Fiecare picior se divide in 2 lobi care la randul lor sunt intariti printr-un par chitinos si gros numit acicul. Perii chitinosi formeaza tepi, carlige, sageti, piepteni si alte forme ciudate care doar in cazuri rare indeplinesc rolul de arme de aparare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 639 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... majoritatea speciilor au ...

Stiati ca ...  majoritatea speciilor au cate patru degete la membrele anterioare si cate cinci la cele posterioare? Cele acvatice au membrele anterioare foarte reduse, iar cele posterioare lipsesc.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 640 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 157 158 159

160

161 162 163 »
«

»