´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 161

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare broasca din lume care traieste in Africa se numeste broasca Goliat (Conraua goliath)? Are corpul lung de 10-40 cm si un mod de viata predominant acvatic. Se scufunda cu usurinta in apa si inoata excelent, este perfect adaptata la viata subacvatica. La aceasta specie masculul nu canta in perioada de imperechere pentru a-si atrage femela. Hrana acestei broaste consta din mici reptile, mamifere si alte broaste pe care le prinde langa cursurile de apa din jungla africana.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 641 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare broasca din America de Nord este broasca-bou (Rana catesbeiana) cu lungimea corpului de 9-20 cm? Traieste mai mult in mediul acvatic in cursurile lente de apa si are timpanele foarte mari. La aceasta specie femela depune cateva mii de oua, iar mormolocii ajung la stadiu final de dezvoltare la varsta adulta foarte greu, abia dupa 4 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 642 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broasca zburatoare Rhacophorus ...

Stiati ca ...  broasca zburatoare (Rhacophorus nigropalmatus) traieste in sud-estul Asiei si are lungimea corpului de 7-10 cm? Are picioarele prevazute cu membrane interdigitale care functioneaza ca o parasuta cand planeaza dintr-un copac in altul. Degetele sunt prevazute cu niste pernute adezive care o ajuta sa se fixeze mai bine de crengile copacilor. In perioada de reproducere femela depune un numar de cel mult 800 de oua in cuiburi de spuma agatate de frunzisul de deasupra apelor cu curs lent. In momentul cand ouale eclozeaza, mormolocii cad in apa dedesubt si isi continua dezvoltarea spre stadiul de adult.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 643 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... viermii parosi sunt ...

Stiati ca ...  viermii parosi sunt numiti si policheti deoarece fac parte din clasa Polichaeta si sunt viermi segmentati, au corpul cu lungimea intre 1 mm si 3 m, alcatuit din mai multe segmente cu expansiuni laterale parapodii? Acestea sunt formatiuni care se aseamana cu niste picioare ce sunt miscate prin intermediul unor muschi. Fiecare picior se divide in 2 lobi care la randul lor sunt intariti printr-un par chitinos si gros numit acicul. Perii chitinosi formeaza tepi, carlige, sageti, piepteni si alte forme ciudate care doar in cazuri rare indeplinesc rolul de arme de aparare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 644 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 158 159 160

161

162 163 164 »
«

»