´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 161

Stiati ca... unele salamandre au ...

Stiati ca ...  unele salamandre au de-a lungul corpului mai ales pe partea dorsala santulete transversale cu rolul de mentinerea umezelii? Coada este cilindrica, fara creasta cutanata, nu ajuta la vaslit.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 641 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in America cea ...

Stiati ca ...  in America cea mai raspandita si mai rapida salamandra este cea de parau numita Desmognathus fuscus care are un colorit cafeniu? Femela are particularitatea de a-si purta ouale infasurate ca intr-un cordon in jurul corpului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 642 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... salamandra vascoasa Plethodon ...

Stiati ca ...  salamandra vascoasa (Plethodon glutinosus) are pielea acoperita cu un mucilagiu extrem de cleios pe care il secreta mai ales atunci cand este atinsa sau atacata de pradatori? Traieste in zonele deluroase impadurite cu rape si grote din estul Statelor Unite ale Americii. Are corpul albastru sau negru cu numeroase pete mici de marimi diferite, argintii sau aurii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 643 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai colorat ...

Stiati ca ...  cel mai colorat amfibian din America de Sud este salamandra-tigru (Ambystoma tigrinum)? Are lungimea corpului de 18-35 cm si piela cu pete mari negre si galbene. Adultii au un mod de viata predominant terestru, in lunile reci hiberneaza in vizuinile sapate de alte specii de animale. Fiecare femela depune 7000 de oua intr-un sezon iar larvele mananca mici nevertebrate si sunt canibale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 644 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 158 159 160

161

162 163 164 »
«

»