´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 162

Stiati ca... salamandra mexicana cu ...

Stiati ca ...  salamandra mexicana cu limba ciuperca (Bolitoglossa mexicana) are picioarele prevazute cu pernute adezive si coada cu rol de apucare si agatare? Aceasta specie traieste in regiunile din sudul Mexicului pana in America Centrala. Particularitatea acestei specii consta in limba ei in forma de ciuperca de la care ii vine si numele si care o ajuta sa vaneze cu usurinta insectele cu care se hraneste. De asemenea, o alta caracteristica a acestei salamandre consta in capacitatea sa de a secreta prin piele anumite substante toxice pentru a se apara impotriva pradatorilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 645 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare amfibian din lume este salamandra gigantica japoneza (Andrias japonicus)? Are lungimea corpului de 1,4 metri, traieste in Japonia in mediul acvatic. Coloritul ei este maroniu sau gri, pe cap si gat cu multe pustule si pliuri mari pe partile laterale care o ajuta sa absoarba oxigenul din apa inconjuratoare. Fiind un amfibian nocturn si acvatic se hraneste cu pesti, crustacee si viermi pe care ii prinde in timpul noptii. Speranta de viata la aceasta salamandra este foarte mare de aproximativ 50 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 646 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... proteul de pestera ...

Stiati ca ...  proteul de pestera (Proteus anguinus) este un amfibian care traieste in cursurile de apa din pesteri si regiunile din sudul Europei? Are lungimea corpului de 20-30 cm, coloritul rozaliu nepigmentat, membrele anterioare cu trei degete, iar cele posterioare cu cate doua degete.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 647 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... salamandra de copac ...

Stiati ca ...  salamandra de copac (Aneides lugubris) are lungimea de 11-18 cm, degetele aplatizate si coada prehensila ce o ajuta sa se catere cu usurinta in copaci? Traieste in California si cu ajutorul muschilor mandibulari proeminenti se apara de pradatori, serpi sau alte specii de salamandre. Femela depune ouale in galerii subterane, in care se adaposteste si atunci cand vremea este secetoasa sau in lunile de iarna.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 648 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 159 160 161

162

163 164 165 »
«

»