´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 163

Stiati ca... in America cea ...

Stiati ca ...  in America cea mai raspandita si mai rapida salamandra este cea de parau numita Desmognathus fuscus care are un colorit cafeniu? Femela are particularitatea de a-si purta ouale infasurate ca intr-un cordon in jurul corpului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 649 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... salamandra vascoasa Plethodon ...

Stiati ca ...  salamandra vascoasa (Plethodon glutinosus) are pielea acoperita cu un mucilagiu extrem de cleios pe care il secreta mai ales atunci cand este atinsa sau atacata de pradatori? Traieste in zonele deluroase impadurite cu rape si grote din estul Statelor Unite ale Americii. Are corpul albastru sau negru cu numeroase pete mici de marimi diferite, argintii sau aurii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 650 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai colorat ...

Stiati ca ...  cel mai colorat amfibian din America de Sud este salamandra-tigru (Ambystoma tigrinum)? Are lungimea corpului de 18-35 cm si piela cu pete mari negre si galbene. Adultii au un mod de viata predominant terestru, in lunile reci hiberneaza in vizuinile sapate de alte specii de animale. Fiecare femela depune 7000 de oua intr-un sezon iar larvele mananca mici nevertebrate si sunt canibale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 651 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... salamandra mexicana cu ...

Stiati ca ...  salamandra mexicana cu limba ciuperca (Bolitoglossa mexicana) are picioarele prevazute cu pernute adezive si coada cu rol de apucare si agatare? Aceasta specie traieste in regiunile din sudul Mexicului pana in America Centrala. Particularitatea acestei specii consta in limba ei in forma de ciuperca de la care ii vine si numele si care o ajuta sa vaneze cu usurinta insectele cu care se hraneste. De asemenea, o alta caracteristica a acestei salamandre consta in capacitatea sa de a secreta prin piele anumite substante toxice pentru a se apara impotriva pradatorilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 652 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 160 161 162

163

164 165 166 »
«

»