Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 163

Stiati ca... proteul de pestera ...

Stiati ca ...  proteul de pestera (Proteus anguinus) este un amfibian care traieste in cursurile de apa din pesteri si regiunile din sudul Europei? Are lungimea corpului de 20-30 cm, coloritul rozaliu nepigmentat, membrele anterioare cu trei degete, iar cele posterioare cu cate doua degete.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 649 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... salamandra de copac ...

Stiati ca ...  salamandra de copac (Aneides lugubris) are lungimea de 11-18 cm, degetele aplatizate si coada prehensila ce o ajuta sa se catere cu usurinta in copaci? Traieste in California si cu ajutorul muschilor mandibulari proeminenti se apara de pradatori, serpi sau alte specii de salamandre. Femela depune ouale in galerii subterane, in care se adaposteste si atunci cand vremea este secetoasa sau in lunile de iarna.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 650 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... salamandara-cu-ochelari Salamandrina perspicillata ...

Stiati ca ...  salamandara-cu-ochelari (Salamandrina perspicillata) are un desen deasupra ochilor in nuante de culori galbene-roscate in forma de ochelari? Are lungimea corpului de 8-10 cm si traieste in zonele deluroase din apropierea coastei Marii Mediterane.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 651 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai mica ...

Stiati ca ...  cea mai mica salamandra este cea care traieste la altitudini mari de pana la 3000 metri in Alpi? Se numeste salamandra-alpina (Salamandra atra) si apare foarte rar la altitudini mici de 600 metri. Comparativ cu alte specii de salamandre nu cauta apa pentru a aduce pe lume puii sai mici, complet dezvoltati ca niste adulti in miniatura. Desi numarul de pui este mic, aceasta specie supravietuieste pentru ca nu are prea multi dusmani in regiunile alpine in care traieste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 652 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 160 161 162

163

164 165 166 »
«

»