´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 164

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare amfibian din lume este salamandra gigantica japoneza (Andrias japonicus)? Are lungimea corpului de 1,4 metri, traieste in Japonia in mediul acvatic. Coloritul ei este maroniu sau gri, pe cap si gat cu multe pustule si pliuri mari pe partile laterale care o ajuta sa absoarba oxigenul din apa inconjuratoare. Fiind un amfibian nocturn si acvatic se hraneste cu pesti, crustacee si viermi pe care ii prinde in timpul noptii. Speranta de viata la aceasta salamandra este foarte mare de aproximativ 50 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 653 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... proteul de pestera ...

Stiati ca ...  proteul de pestera (Proteus anguinus) este un amfibian care traieste in cursurile de apa din pesteri si regiunile din sudul Europei? Are lungimea corpului de 20-30 cm, coloritul rozaliu nepigmentat, membrele anterioare cu trei degete, iar cele posterioare cu cate doua degete.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 654 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... salamandra de copac ...

Stiati ca ...  salamandra de copac (Aneides lugubris) are lungimea de 11-18 cm, degetele aplatizate si coada prehensila ce o ajuta sa se catere cu usurinta in copaci? Traieste in California si cu ajutorul muschilor mandibulari proeminenti se apara de pradatori, serpi sau alte specii de salamandre. Femela depune ouale in galerii subterane, in care se adaposteste si atunci cand vremea este secetoasa sau in lunile de iarna.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 655 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... salamandara-cu-ochelari Salamandrina perspicillata ...

Stiati ca ...  salamandara-cu-ochelari (Salamandrina perspicillata) are un desen deasupra ochilor in nuante de culori galbene-roscate in forma de ochelari? Are lungimea corpului de 8-10 cm si traieste in zonele deluroase din apropierea coastei Marii Mediterane.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 656 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 161 162 163

164

165 166 167 »
«

»