´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 166

Stiati ca... daca le rupi ...

Stiati ca ...  daca le rupi capul gandacii pot trai o vreme si asa? Ei nu respira prin nas ca oamenii si nici ca alte animale sau insecte, au capacitatea de a respira prin celulele din organism. De asemenea, nu au sange deci nu exista vreo presiune in organismul lor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 661 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... gandacii sunt cele ...

Stiati ca ...  gandacii sunt cele mai rezistente insecte de pe planeta la radiatii, de aceea cercetatorii considera ca ei vor mosteni Pamantul in cazul unui razboi nuclear? Comparativ cu oamenii ei au o rezistenta la radiatii nucleare de 15 ori mai mare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 662 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... un gandac de ...

Stiati ca ...  un gandac de bucatarie care cade pe spate pe o suprafata plana, de exemplu pe podea, are probleme grave de redresare, nu se mai poate intoarce prin rostogolire si moare asa? De aceea specialistii au realizat pesticide care au in compozitia lor substante ce paralizeaza muschii insectelor. Gandacii care traiesc in natura si cad pe spate se ajuta de firele de iarba sau de frunze pentru a se intoarce in pozitia normala.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 663 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mare ...

Stiati ca ...  cel mai mare gandac de bucatarie zburator este Megaloblatta Longipennis care traieste in America Centrala si America de Sud. Are deschiderea aripilor de 18,5 cm?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 664 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 163 164 165

166

167 168 169 »
«

»