Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 168

Stiati ca... cea mai comuna ...

Stiati ca ...  cea mai comuna specie de gandac de bucatarie este Blatella germanica? Acesta traieste 6 luni, iar femela se reproduce de 6-8 ori, de fiecare data depune un numar de 40 de oua, deci in total ajunge sa produca la 240-320 de gandaci. Mananca resturi de alimente, dar prefera mai ales reziduri fermentate de bauturi. Este un catarator excelent, dar nu zboara.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 669 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista 6000 de ...

Stiati ca ...  exista 6000 de specii de gandaci ucigasi care sug sangele sau ataca insectele daunatoare? Majoritatea traiesc in regiunile tropicale si subtropicale, ataca oamenii si sunt foarte periculosi pentru ca transmit boala lui Chagas. Specia Patymeris Biguttata este un mare pradator al regiunilor afro-tropicale. Are lungimea corpului de 3-3,6 cm iar saliva sa este atat de toxica, incat provoaca orbire temporara.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 670 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare pasare din lume care zboara este albatrosul? Are anvergura aripilor de 4 m si poate calatori cu usurinta pe distante foarte lungi exploatand pe cat posibil curentii ascendenti de aer.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 671 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... caracteristica principala a ...

Stiati ca ...  caracteristica principala a acestei albatrosului este monogamia? Perioada de imperechere dureaza destul de mult timp, uneori si un an, timp in care femela depune un singur ou care are cca. 500 g si este clocit timp de 3 luni pana la eclozare. Din momentul in care apare puiul acesta este ocrotit si hranit de ambele pasari pana cand acesta face primul zbor si devine independent.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 672 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 165 166 167

168

169 170 171 »
«

»