´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 169

Stiati ca... cel mai greu ...

Stiati ca ...  cel mai greu gandac este Macropanesthia rhinoceros, cantareste 50 grame? Este o specie nativa din Australia care traieste pana la 10 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 673 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai comuna ...

Stiati ca ...  cea mai comuna specie de gandac de bucatarie este Blatella germanica? Acesta traieste 6 luni, iar femela se reproduce de 6-8 ori, de fiecare data depune un numar de 40 de oua, deci in total ajunge sa produca la 240-320 de gandaci. Mananca resturi de alimente, dar prefera mai ales reziduri fermentate de bauturi. Este un catarator excelent, dar nu zboara.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 674 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista 6000 de ...

Stiati ca ...  exista 6000 de specii de gandaci ucigasi care sug sangele sau ataca insectele daunatoare? Majoritatea traiesc in regiunile tropicale si subtropicale, ataca oamenii si sunt foarte periculosi pentru ca transmit boala lui Chagas. Specia Patymeris Biguttata este un mare pradator al regiunilor afro-tropicale. Are lungimea corpului de 3-3,6 cm iar saliva sa este atat de toxica, incat provoaca orbire temporara.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 675 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare pasare din lume care zboara este albatrosul? Are anvergura aripilor de 4 m si poate calatori cu usurinta pe distante foarte lungi exploatand pe cat posibil curentii ascendenti de aer.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 676 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 166 167 168

169

170 171 172 »
«

»