´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 173

Stiati ca... excrementele de soareci ...

Stiati ca ...  excrementele de soareci sunt ca niste grauncioare mici si negre care in scurt timp se usuca si se intaresc? Ele au un miros specific pe care noi il numim "miros de soarece".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 689 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic rozator din America de Nord este soarecele pigmeu nordic (Baiomys taylori)? Femela a atins recordul de a ramane gestanta la doar 4 saptamani. Isi face cuibul intr-o gaura sapata sub plante sau bustenii culcati la pamant si se hraneste cu seminte si plante.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 690 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecii lacustari Onychomys ...

Stiati ca ...  soarecii lacustari (Onychomys torridus) dupa cum le spune si numele manifesta o mare preferinta pentru lacuste? Traiesc in regiunile aride, semiaride, cu vegetatie rara si tufisuri din America de Nord. Au lungimea corpului de 9-13 cm, greutatea de 40-60 g si lungimea cozii de 3-6 cm. Blana este cafenie cu nuante rozalii pe partea dorsala si albicioasa pe cea ventrala, este deasa si fina, acopera intreg corpul. Coada are o nuanta apropiata de cea a spatelui doar varful este alb. Aceste specii consuma insecte, larve de insecte, viermi, mici rozatoare si mai ales lacuste. Sunt soareci extrem de lacomi care uneori devin si canibali. Cand duc lipsa de hrana animala consuma fructe si legume. Daca sunt crescuti in conditii de captivitate devin docili, blanzi, sunt simpatici si au o infatisare placuta. Speranta de viata la soarecii lacustari este de aproximativ 2 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 691 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o femela-soarece poate ...

Stiati ca ...  o femela-soarece poate da nastere la 40-60 de pui. Va inchipuiti ce se poate intampla daca o astfel de femela isi face cuibul in casa voastra? Ea trebuie indepartata de urgenta, situatia trebuie rezolvata cat mai curand posibil.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 692 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 170 171 172

173

174 175 176 »
«

»