´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 174

Stiati ca... soarecele cu dinti ...

Stiati ca ...  soarecele cu dinti mari (genul Dacnomys) isi are numele de la marimea neobisnuita a molarilor? Are lungimea corpului de 22,8-29,0 cm, greutatea de 0,5 kg si lungimea cozii de 30,8-33,5 cm. Traieste la altitudini de 1000-1800 m in regiunile muntoase din Laos. Are blana aspra cu peri lungi de 1,5 cm pe spate in rest scurti si subtiri, coada cu inele de solzi fini si perisori mici si rari, foarte subtiri. Pe partea ventrala blana este verzuie-cafenie, pa partile laterale mai deschisa, iar pe partea ventrala cenusie-cafenie. Picioarele sunt cafenii, la fel si urechile, iar pernitele de pe talpi sunt mari si rotunde.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 693 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in regiunile alpine ...

Stiati ca ...  in regiunile alpine ale Muntilor Carpati traieste soarecele-de-zapada (Microtus nivalis) care nu coboara la altitudini mai mici de 1000 metri? Este activ si noaptea si ziua, duce o viata mai putin indestulata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 694 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecele de camp ...

Stiati ca ...  soarecele de camp variaza foarte mult din punct de vedere al coloritului si marimii? Este in mod constat vanat de pasarile rapitoare, desi fuge rapid si inoata excelent. Are dezavantajul ca se catara foarte greu. In timpul iernii nu hiberneaza, isi sapa galerii pe sub stratul de zapada in cautare de hrana. In tara noastra, in Muntii Bucegi, Harghita, Rodnei si Apuseni traieste soarecele de camp Microtus arvalis heptneri care este o specie alpina de talie mica.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 695 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecele vargat de ...

Stiati ca ...  soarecele vargat de mesteacan (Sicista subtilis) traieste in Europa Centrala si de Nord, iar la noi in tara aceasta specie a fost observata la altitudinea de 2000 metri in Muntii Bucegi? Acesta specie mica are coada foarte lunga pe care o foloseste la catarat in copaci, rezemand-o sau prinzandu-se cu ea de ramurile acestora. Femelele nasc pui de doua ori pe an in vizuini sau gauri sapate de ele, iar toamna se ingrasa si cad intr-un somn hibernal in lunile de iarna.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 696 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 171 172 173

174

175 176 177 »
«

»