´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 175

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic rozator din America de Nord este soarecele pigmeu nordic (Baiomys taylori)? Femela a atins recordul de a ramane gestanta la doar 4 saptamani. Isi face cuibul intr-o gaura sapata sub plante sau bustenii culcati la pamant si se hraneste cu seminte si plante.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 697 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecii lacustari Onychomys ...

Stiati ca ...  soarecii lacustari (Onychomys torridus) dupa cum le spune si numele manifesta o mare preferinta pentru lacuste? Traiesc in regiunile aride, semiaride, cu vegetatie rara si tufisuri din America de Nord. Au lungimea corpului de 9-13 cm, greutatea de 40-60 g si lungimea cozii de 3-6 cm. Blana este cafenie cu nuante rozalii pe partea dorsala si albicioasa pe cea ventrala, este deasa si fina, acopera intreg corpul. Coada are o nuanta apropiata de cea a spatelui doar varful este alb. Aceste specii consuma insecte, larve de insecte, viermi, mici rozatoare si mai ales lacuste. Sunt soareci extrem de lacomi care uneori devin si canibali. Cand duc lipsa de hrana animala consuma fructe si legume. Daca sunt crescuti in conditii de captivitate devin docili, blanzi, sunt simpatici si au o infatisare placuta. Speranta de viata la soarecii lacustari este de aproximativ 2 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 698 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o femela-soarece poate ...

Stiati ca ...  o femela-soarece poate da nastere la 40-60 de pui. Va inchipuiti ce se poate intampla daca o astfel de femela isi face cuibul in casa voastra? Ea trebuie indepartata de urgenta, situatia trebuie rezolvata cat mai curand posibil.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 699 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecele cu dinti ...

Stiati ca ...  soarecele cu dinti mari (genul Dacnomys) isi are numele de la marimea neobisnuita a molarilor? Are lungimea corpului de 22,8-29,0 cm, greutatea de 0,5 kg si lungimea cozii de 30,8-33,5 cm. Traieste la altitudini de 1000-1800 m in regiunile muntoase din Laos. Are blana aspra cu peri lungi de 1,5 cm pe spate in rest scurti si subtiri, coada cu inele de solzi fini si perisori mici si rari, foarte subtiri. Pe partea ventrala blana este verzuie-cafenie, pa partile laterale mai deschisa, iar pe partea ventrala cenusie-cafenie. Picioarele sunt cafenii, la fel si urechile, iar pernitele de pe talpi sunt mari si rotunde.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 700 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 172 173 174

175

176 177 178 »
«

»