Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 175

Stiati ca... soarecele de camp ...

Stiati ca ...  soarecele de camp variaza foarte mult din punct de vedere al coloritului si marimii? Este in mod constat vanat de pasarile rapitoare, desi fuge rapid si inoata excelent. Are dezavantajul ca se catara foarte greu. In timpul iernii nu hiberneaza, isi sapa galerii pe sub stratul de zapada in cautare de hrana. In tara noastra, in Muntii Bucegi, Harghita, Rodnei si Apuseni traieste soarecele de camp Microtus arvalis heptneri care este o specie alpina de talie mica.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 697 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecele vargat de ...

Stiati ca ...  soarecele vargat de mesteacan (Sicista subtilis) traieste in Europa Centrala si de Nord, iar la noi in tara aceasta specie a fost observata la altitudinea de 2000 metri in Muntii Bucegi? Acesta specie mica are coada foarte lunga pe care o foloseste la catarat in copaci, rezemand-o sau prinzandu-se cu ea de ramurile acestora. Femelele nasc pui de doua ori pe an in vizuini sau gauri sapate de ele, iar toamna se ingrasa si cad intr-un somn hibernal in lunile de iarna.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 698 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecii scurmatori sunt ...

Stiati ca ...  soarecii scurmatori sunt diferiti de soarecii propriu-zisi prin faptul ca au corpul greoi, urechile foarte mici sau complet ascunse in blana, coada scurta, iar capul mare si gros? Traiesc in vizuini sapate de ei si sunt mari distrugatori in gradini de ierburi si pomi, afaneaza solul mai ceva decat renumita cartita. Toamna isi fac depozite de hrana pentru iarna, dar nu hiberneaza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 699 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soarecii fac parte ...

Stiati ca ...  soarecii fac parte din ordinul Rodentia si sunt rapanditi in toata lumea, exceptie facand Antarctica?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 700 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 172 173 174

175

176 177 178 »
«

»